Fototečaj

Zanima te fotkanje, ali ne znaš otkud krenuti? Kad netko krene pričati o senzorima, tamnoj komori, rolling shutteru i filmskoj emulziji zbuniš se toliko da odustaneš? Fotosekcija KSET-a te spašava i od 23. listopada organizira tečaj na kojem možeš saznati sve što te zanima o fotografiji.

Na prvom dijelu tečaja saznaješ sve o osnovama rada fotića, kompoziciji, svjetlu, dodatnoj opremi, kontroli postavki i boji, a sve teorijsko znanje imaš priliku testirati na praktičnim radionicama.

Nakon odslušanog osnovnog dijela biraš između digitalnog i analognog modula (ili izabereš oba ako te sve zanima i ne možeš odlučiti ).

Tijekom analognog modula učiš o sustavu zona, razvijačima, filmovima, procesima razvijanja negativa i pozitiva, a kroz samostalna razvijanja učiš o svim čarima tamne komore. Na digitalnom modulu učiš kako obraditi fotke u programima za obradu, kako fotka ostaje na senzoru, naučiš razliku između raznih vrsta digitalnih fotića te dobiješ poneki savjet za kupnju fotoaparata.

Po završetku tečaja se u KSET-u održava zajednička izložba svih polaznika fototečaja.

Prije početka tečaja održava se uvodno predavanje koje se tiče osnovnih informacija o sadržaju, rasporedu i plaćanju tečaja. Na uvodno predavanje su svi dobrodošli kako bi se informirali o tečaju, a održat će se 23. listopada u 19 sati na FER-u!

fotografija, tečaj