ZEZ Festival 2020

Od 15. do 19. travnja 2020. godine trebalo se održati treće izdanje ZEZ Festivala, ali je zbog epidemiološke situacije prebačeno na jesen - 14-18.10.2020.. I ove godine očekuje nas vrhunsko zezanje sa zvukom i žanrovski raznolika postava izvođača/ica kroz Izložbu zvuka i tri koncertne večeri. Festival će još jednom otvoriti Izložba zvuka i to na sedmu obljetnicu prvog ZEZ koncerta Colina Stetsona.

 

Nedjeljni program TBA.

Zbog odluke da prilagodimo program ZEZ Festivala 2020 realnosti situacije, nastupi najavljenih stranih izvođača su otkazani. Gostovanja King Midas Sound, NAKED i MoE/Mette Rassmussen se nažalost neće održati. Program smo ove godine odlučili posvetiti domaćim i regionalnim izvođačima, ne samo zbog neizvjesnosti narednih mjeseci već i da bi im pružili barem nekakvu podršku u ovim zahtjevnim vremenima. Unatoč svemu se veselimo i ovoj prilici da izvođači iz šire ZEZ rodbine dobiju više prostora, a nadamo se da ćemo se na proljeće 2021. moći vratiti u punom sjaju s međunarodnim lineupom.

Kupljene ulaznice za originalne proljetne datume više neće vrijediti. Povrat novca za sve kupljene karte bit će moguće ostvariti na mjestu na kojem su kupljene (u KSET-u ili Dirty Old Shopu). Dnevne ulaznice za sve jesenske koncerte koštat će 40 kn, dok festivalske neće biti u prodaji za ovo izdanje festivala zbog kontrole broja posjetitelja. Svi koncerti će biti ograničeni na 100 posjetitelja zbog epidemioloških mjera.

Program je realiziran uz potporu grada Zagreba i Ministarstva kulture.

festival