Malady Lane \\ 100po100 //

U četvrtak 8. 10. u sklopu novog programa KSET-a pod imenom “100po100” u najdraži nam Klub dolazi zagrebački Malady Lane, i to s novim albumom!

Nakon najavnog radiofoničnog singla „All Of My Blood“, zagrebačka grupa Malady Lane izbacila je album prvijenac „Nothing Is Too Far Anymore“. Protežući se između pitkog alternative/indie rocka, post grungea i sanjive lirike uz upečatljiv vokal Chrisa Iana, otkrivaju se kao uhu ugodno osvježenje na sceni, neupitno hitoidnog potencijala i za svjetsko tržište.

U ovo doba snalaženja i privikavanja na “novo normalno”, program “100po100” altruistična je suradnja Kluba studenata elektrotehnike, glazbenih agencija Dostava Zvuka, YEM i OOO Booking koja ima jasan i jednostavan cilj: omogućiti vam svirke s ograničenim brojem od 100 prisutnih, u skladu s najvećim standardima i preporukama po epidemiološkim mjerama, a s naglaskom na domaće izvođače koje trenutna situacija najviše pogađa, pogotovo onima kojima je glazba primarna i jedina životna profesija. “100po100” će tako pružiti kontinuiran glazbeni program iz tjedna u tjedan, ispreplićući tako raznolike žanrove i izvođače, a prateći interes publike za programom ponekad će nam možda i neki izvođači nastupiti i više puta. 🙂

Malady Lane svoj su glazbeni put započeli uličnim svirkama u formi dvojca (Chris Ian i Hrvoje Baudoin) prije skoro 10 godina. Proširenje i puna forma benda događa se 2012. kada im se pridružuju braća Jambrošić - veteran domaće HC punk scene Andro (Deafness By Noise, Muscle Tribe Of Danger And Excellence) na bubnjevima i Luka (Muscle Tribe of Danger and Excellence, Como Bluff) na bas gitari. U alternativnim krugovima brzo su isplivali kao must-see live bend i jedni od istaknutijih u House Of Pablo kolektivu koja okuplja srodne, prijateljske bendove She Loves Pablo, Killed A Fox, Muscle Tribe Of Danger And Excellence i druge. Glazbu Malady Lane mnogi će zbog groovea i žestine usporediti s predstavnicima Seattle scene 90-ih koji su proslavili pravac, pa ih se stoga može nazvati i post grunge bendom koji povremeno koketira s alternative i indie rockom. Uz osovinu benda, Chrisa Iana, poznatog po matičnom bendu Killed A Fox i solo akustičnoj karijeri, i suborca Hrvoja Baudoina na gitari, današnju postavu čine Pavle Gulić na bubnjevima (Pips, Chips & Videoclips, Lika Kolorado) i Nenad Gajić na basu (She Loves Pablo).

Malady Lane je bend Dostave Zvuka.

Facebook / Instagram / YouTube / Bandcamp / Dostava Zvuka

Broj karata strogo je ograničen te će kupnja biti moguća isključivo u Dirty Old Empireu (Tratinska 18). Karte po cijeni od 40 kn moguće je kupiti odmah.

Kao što je spomenuto, koncert će biti izveden u skladu s odredbama Stožera civilne zaštite za okupljanja u zatvorenim prostorima do 100 sudionika, zahtijevajući tako mjerenje temperature i dezinfekciju ruku na ulazu. Posjetiocima se toplo preporučuje nošenje zaštitnih maski za lice, te ih se moli na odgovorno ponašanje i održavanje dovoljne fizičke distance prilikom cijele večeri i poštivanje predviđenih lokacija za obitavanje prilikom samog koncerta. Iznimno će radi pružanja većeg otvorenog prostora biti omogućen pristup bočnom dvorištu pored KSET-a.

Program je realiziran pod pokroviteljstvom Pivovara Medvedgrad, uz potporu Ministarstva Kulture i Grada Zagreba.

koncert, promocija albuma, 100 po 100