Otkazano! - Tech Talk: A1 @KSET

U utorak, 17. 3. u KSET dolazi Zoran Arambašić iz tvrtke A1 Hrvatska predstaviti što je novo u razvoju mobilnih komunikacija i što nam donosi nova generacija mobilnih mreža.

Nakon 20 godina razvoja mobilnih komunikacija, napokon smo dočekali tehnologiju toliko moćnu da će promijeniti funkcioniranje svega oko nas, od proizvodnih procesa i transporta do načina kako obavljamo svakodnevne poslove ili koristimo slobodno vrijeme.

Kome i kada uopće treba 5G i zašto se toliko razlikuje od svih dosadašnjih tehnologija? Što 5G donosi operaterima, što znači za kompanije i industriju, a što za obične ljude i kako tu stoji Hrvatska?

O poduzeću: Tvrtka A1 Hrvatska započela je s radom 1999. godine kao startup Vipnet i oduvijek je bila predvodnik u inovacijama na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu. Dio je Telekom Austria Grupe i América Móvila, jednog od pet najvećih telekom operatora u svijetu. Gotovo dvije tisuće zaposlenika tvrtke svakodnevno brine o potrebama dva milijuna korisnika u Hrvatskoj. Više o karijeri u A1 pročitaj na njihovoj web stranici karijera, a za behind-the-scenes sadržaj iz A1 svakodnevnice followaj njihov Instagram profil.

Predavač: Zoran Arambašić, A1 Hrvatska, Direktor planiranja i razvoja radijske pristupne mreže. FER-ovac, dipl.inž. elektrotehnike smjer Radiokomunikacije, živi svjedok razvoja mobilnih telekomunikacija u Hrvatskoj od 2000. do danas. Project owner 5G transformacijskog programa u A1 Hrvatska.

Ulaz je slobodan za sve!

TechTalk je skup predavanja koja organizira udruga SS FER. Predavanja se održavaju tijekom cijele akademske godine, a kroz neformalnu edukaciju studenti se upoznaju s aktualnostima u svijetu industrije. Sam događaj se sastoji od prezentacija tvrtki, upoznavanje s aktualnim tehnologijama i informiranja studenata o mogućnostima zaposlenja.

tech talk, predavanje