Playground Hustle - promocija albuma

Zagrebački ženski duo Playground Hustle upiknut će u naše uši svoj prvi dugosvirajući album „IGLE“, a eksperimentalni rep i elektronika harat će KSET-om 28. veljače. Potporu će im pružiti Babilonska, vještica mixer mašine i perspektivni, mladi producent N/OBE.

 

Playground Hustle sigurno nije sastav za koji možeš reći da si slušanjem jedne pjesme poslušao/la ih sve. Tako IGLE ispunjavaju trake poput „Nije me briga“ i „Petar Pan“ koje tjeraju na ples i podsmjehe, da bi nas put odveo preko mračnog storytelinga pjesama „Porculanske lutke“ i „Igle“ do završetka u mirnijim, ali i dalje mutnim vodama traka „Dvanaest koraka“ i „Otiđi šutke“. Megini egzistencijalno nabijeni tekstovi i razlomljeni vokali savršeno se spajaju s tonotinim nepredvidivim instrumentalima, ali kako albumom ne bi odzvanjao samo jedan glas, ugostile su i lijep broj izvođača. Tako pjesme upotpunjuju genijalni glazbenici: Kandžija, Shot, pavleisdead i Nikola Krgovič.

 

IGLEhttps://cutt.ly/igle-bandcamp

Snimanje, mix i master potpisuje neponovljivi Luka Tralić Shot, a cover albuma izradila je perspektivna mlada ilustratorica Helena Nemec . Djevojke su pojedine pjesme već izvodile na različitim festivalima poput Seasplash i Reunited Festivala te po zagrebačkim klubovima, a u KSET-u ćemo imati priliku čuti cijeli album, a možda nas očekuje i pokoje iznenađenje.

 

SPOTOVI

Komfor zona - https://cutt.ly/komforzona_youtube

Tl;dr - https://cutt.ly/tldr_youtube

Nije me briga - https://cutt.ly/nijemebriga_youtube

 

◭ „Broken beats, traženje melodija, lomljenje očekivanih vokalnih struktura, sve su kockice kojima djevojke sklapaju interesantan glazbeni mozaik. IGLE bodu, pikaju, ostavljaju trag.“ (8/10) – DOP magazin

◭ „...ovaj album ozbiljno je djelo eksperimentalnog hip hopa koje i te kako zaslužuje pažnju, ali i brojne pohvale na račun glazbene hrabrosti, idejnih pomaka, produkcije, kao i tekstualnog promišljanja pjesama i izraza." - Dubravko Jagatić, Nacional

◭ „Playground Hustle trebate slušati otvorenog uma i uha, dopustiti si da moguć prvi dojam ne zbuni volju za slušanjem. Pričamo o glazbi koja nije za svakoga, ali u tome i je čar. Upravo ovakve kakve jesu predstavljaju izazovan glazbeni projekt, nešto apsolutno i potpuno svježe na regionalnoj sceni.“ – Patrik Horvat, Ziher.hr

 

✖ Babilonska ✖

https://cutt.ly/babilonska_soundcloud

Babilonska, svestrana DJ-ica i organizatorica ZEZ Festivala, vrti elektroniku zaigrane produkcije iz hibridne rodbine bassa, breaksa i post-cluba. U svojim DJ setovima miješa razne žanrove i igra se s teškim basom i ritmički razlomljenim perkusijama, uvijek uz dozu blesavosti i drame.

 

✖ N/OBE ✖

https://cutt.ly/niobe_soundcloud

N/OBE, producent i suosnivač kolektiva Volta, kao autor kazališnog i filmskog sound designa te mnogobrojnih edita i mashupa, mutirane i simbolične forme klupskih traka rekonstruirane su u njegovim šarolikim, emotivno nabijenim setovima kroz oprečnu i kontroverznu selekciju - koju često ocrtava igra poliritma, politički komentar te transgresivnost plesnih komada naklonjenih klupskom postmodernizmu.

 

Ulaznice po cijeni od 20 kn pronađi u KSET-u i Dirty Old Empireu, dok će na dan koncerta koštati 30 kn.

Keep playing, keep hustling.

koncert, elektronika