Pseća Plaža - promocija albuma

U petak, 21. 2. Pseća Plaža dolazi u KSET promovirati svoj novi EP "Nijanse" i podsjetiti nas na izvrstan album "Povratak u lagunu br. 07" koji je po mnogim kritičarima jedno od najboljih izdanja 2019. godine!

Pseća Plaža je audio-vizualna skupina iz Zagreba osnovana 2016. godine. Od tada grupa prolazi kroz nekoliko faza kreativnog razvoja, a nakon nekoliko promjena i perioda kristalizacije postavu danas čine Erol Beširević (vokal), Karlo Lugarić (gitara), Matej Perić (bubnjevi i perkusije), Leo Beslać (klavijature, sintesajzeri i orgulje) i Branimir Štivić (bas gitara, sintesajzeri i dizajn zvuka).

Nakon debitantskog albuma "Honolulu" iz 2017. godine, drugi po redu studijski album naslovljen "Povratak u lagunu br. 07" objavljen je 2019. i donosi ukupno 10 pjesama. Materijali za album nastaju unatrag posljednjih godinu dana, glazbu i aranžmane potpisuje cijeli bend, na albumu kao instrumentalisti gostuju Hrvoje Nikšić i Roko Crnić, snimanje potpisuju Nikšić i Branimir Štivić, dok miksanje i produkciju potpisuje Štivić. Naslovnicu albuma napravio je Marin Remić.

EP "Nijanse" u izdanju "Više manje zauvijek" izašao je u studenom 2019., od kada ga je moguće skinuti po principu “daj što daš” na službenoj Bandcamp stranici benda.

Njihova se glazba može okarakterizirati kao spoj mnogih glazbenih utjecaja, a zvući upravo kao pejzaž i atmosfera prašume preslikanih u formu zvučnog zapisa. Pitke psihodelične melodije, sanjiva i osobno angažirana poezija te udarajući tropski ritmovi čine njihove pjesme osvježavajućim poput naleta povjetarca u vrućoj ljetnoj noći.

Bandcamp / Instagram / Facebook

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna potraži u KSET-u i Dirty Old Empireu. Cijena ulaznice na dan koncerta raste na 50 kuna.

Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

koncert, promocija