Čuješ?!: Matija Halabarec Band, Spotty Mug, Elephant Hump

U utorak, 7. 1. 2020. Čuješ?! započinje svoju novu, šestu sezonu natjecanja za mlade i neafirmirane bendove. Bendovi se i ove godine natječu za nastup na Brucošijadi FER-a!

Ovu sezonu otvaraju Matija Halabarec Band, Spotty Mug i Elephant Hump.

Matija Halabarec Band je otkačeni bend iz Zagreba koji plovi žanrovima rocka, prog rocka, funka i swinga. Nastupi su im nerijetko prošarani improvizacijskim trenucima te glazbom koja poziva na ples. Singl „Kroz vruću noć“ je Muzika.hr proglasila singlom tjedna, a uz nju, objavili su još tri pjesme kojima su završili svoj prvi EP pod nazivom "Gola".

YouTube 

Spotty Mug nastaje u Virovitici 2017. godine s velikom željom stvaranja svoje glazbe i novog materijala. Generacijski jaz od 7 godina između svakog člana doprinosi žanrovskoj raznolikosti i daje utjecaj starog i novog. Iz niza sessiona, 2019. nastaje prvi album jednostavnog naslova "Spotty Mug" koji je prožet temama života o individualcu koji si sam kroji sudbinu i može učiniti sve što zamisli s njom.

Bandcamp 

Elephant Hump čine Dražen Gašparac, Danijel Hršak, Lovro Vrus i Matija Nikić te na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već duže vrijeme. Njihova se imena spominju u biografijama zapaženih bendova poput Antenat, No Chance, Mimika Orkestar, Thereaus, qPack, The Real Thing, SuperBake... Svoju muziku opisuju kao instrumentalno-ambijentalni fusion s elementima elektronske, rock, jazz i afrobeat glazbe. Ove su godine objavili svoj debitantski album "Elephant Hump" koji je bio najavljen s dva singla - "Afroboat" i "Elly's Funk".

Bandcamp

Ulaz se otvara u 20h. Karte možeš kupiti u Dirty Old Empireu po cijeni od 10 kuna, a na dan koncerta cijena je 15 kuna.

Dođi, podrži, poslušaj, uživaj!

Program je djelomično financiran od strane Ministarstva kulture.

Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

čuješ