Humanitarni koncert FER-ovog ROBOBANDA

U sklopu humanitarne akcije 'Adventska groznica obuzela robote na FER-u', u nedjelju 15. prosinca u 20 h održat će se neobičan nastup – roboti instrumentalisti zajedno s profesorima i studentima FER-a pripremaju adventski repertoar i udružuju snage kako bi prikupili dobrovoljne priloge za Društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece „MALI ZMAJ“.

Ovaj koncert samo je uvod u humanitarni ROBOWEEK tijekom kojeg će u ponedjeljak, 16. prosinca 2019. profesori američkog sveučilišta George Mason održati predavanja za studente diplomskog i doktorskog studija FER-a, te predavanje otvoreno za javnost na kojem će predstaviti američke projekte za popularizaciju znanosti, a u četvrtak, 19. prosinca 2019. u predvorju FER-a od 10 do 18 sati na ROBOTIC FOOD COURTU roboti Pepper, Franka i Baxter posluživat će posjetitelje toplim napitcima i kolačićima, dok će paralelno djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta moći uživati u interaktivnim radionicama ROBOFUN.

Dobrovoljni prilozi prikupljat će se na ulazu i tijekom koncerta. Pozivamo vas da svjedočite ovom jedinstvenom nastupu humanoidnih robota i učinite dobro djelo!

humanitarni koncert