Truth ≠ Tribe - promocija albuma

Nakon fenomenalnog koncerta kojeg je održao nemanja, u KSET 13. prosinca stiže još jedna instrumentalna atrakcija - zagrebački Truth ≠ Tribe!

Truth ≠ Tribe (Правда ≠ Племя) projekt je četvero veoma poznatih glazbenika članova Mimika orkestra: svima poznatog Maka Murtića (saksofon, sopila, klarinet, flauta), predvodnika grupe Antenat Nenada Kovačića (perkusije), virtuoza na šest žica Luke Čapete (gitara) te kasnije pridruženog Jurice Rukljića (tuba), koji je odlučio da je spoj puhačkog instrumenta i elektroničkih efekata zvuk kojim želi definirati ovaj projekt.

Autorski materijal je nastao veoma brzo, a obuhvaćen je u albumu prvijencu pod imenom “DISTANCES” čiju ćeš promociju moći čuti u KSET-u. Potaknuti tematikom slavenskog porijekla i brojnih migracija kroz povijest, album spaja elemente jazz harmonije na puhačkim instrumentima, etno ritmove na bubnju i drugim perkusijama te suvremeni psihodelični rock izričaj na gitari. Proizvod svega toga je stvarno jedno putovanje kroz vrijeme i prostor, a slušatelju je ostavljeno da sam odluči u kojem trenutku se želi nalaziti na kojoj lokaciji. Kako je Zoran Stajčić iz Ravno do Dna objasnio, “DISTANCES je moderni album odvažnosti i u svojoj potki kroji jedan sasvim novi zvuk Balkana, time i jazza kakvog baš i ne možete čuti izvan ovih prostora. Za Truth ≠ Tribe glazba je sad i ovdje.”.

Iz svega navedenog, jasno je da se ovaj nastup kao finale godine u kojoj je sastav bio ekstremno produktivan s mnogim odsviranim koncertima, live sessionima i izbačenim albumom jednostavno ne smije propustiti.

Bandcamp / Facebook / YouTubeInstagram

Ulaznice po pretpodajnoj cijeni od 30 kuna je moguće kupiti u KSET-u i u Dirty Old Empireu, a na dan koncerta će koštati 40 kuna.

Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

koncert