ZEZ: Melting Waves

U smiraju 2019. godine, točnije 4. 12. vrijeme je da oživimo ZEZ-ov godišnji program. Ljekoviti uvod u nadolazeće koncerte omogućit će nam audio-vizualna izvedba domaćeg sastava Melting Waves.

 

Melting Waves je audio-vizualni, izvedbeni i produkcijski sastav kojeg čine umjetnički i životni partneri Tena Novak Vincek i Hrvoje Pelicarić. Riječ je o izvedbi elektroakustičke glazbe uz video projekcije koje se baziraju na video uradcima stare turske tehnike crtanja na vodi, u crno- bijeloj varijanti. Pomoću analogne elektronike, vokala i žičanih instrumenata provučenih kroz efekte, duo rastapa zvučne valove rastežući vremenske intervale njihove jeke.

Ulaz se otvara u 20 h, a početak nastupa je u 21 h. Ulaz je besplatan.

Ovu izvedbu sufinancirala je skupština grada Zagreba

___________________________________________

Teško je konceptualizirati intuitivna stanja stvaranja koja su u odsutstvu uma i razuma, ona su bestežinska i bezgranična u konvencionalnom smislu poimanja i logike. Upravo ta stanja prizivaju Melting Waves u svojem konceptu koji je uglavnom, uz par rudimentnih zvučnih zidova kao polazišta stvaranja, baziran na improvizaciji, no čini se da ipak postoji neko prešutno uzajamno poštovanje u biranju određenih zvučnih zahvata, a to je uglavnom međusobna podrška i diskrecija u progresiji koja se odvija neinvazivno i polako, poput disanja ili samog bivanja. Takva stanja u izvedbi zahtijevaju visoku budnost ali i svijest o onome nemanifestiranom, bezvremenom i bestežinskom, stanju bića i duše. Da bi se ta muzika izvodila i slušala uživo, potrebno se podesiti na određene frekvencije. Na frekvencije Visoke vibracije i univerzalni zakon neškodljivosti drugome prije svega, što znači obzirnost i briga za poboljšanje nečijeg stanja, u ovom slučaju svog stanja i stanja publike, a ne destrukcija kao inertni odgovor ionako destruktivne okoline. Cilj je slušatelja ostaviti u boljem i opuštenijem mentalnom stanju, nego je to bio prije sudjelovanja u slušnom i vizualnom uzdizanju svijesti. Theta valovi na intuitivnoj razini. Učinak Melting Wavesa ima terapeutski pristup, odnosno prirodno uzdizanje na visoke vibracije koje opuštaju i zrače neinvazivno i nježno. Kao i u svemiru, postoji prostor, i materija u prostoru, čestice, odnosno kreacije koje se stvaraju i razaraju, ovdje tako postoji zvuk u prostoru vremena, a mi dopuštamo da se on prostire pred našu vremensku liniju. Slušatelj prihvaća višu svijest i kozmos i dopušta kozmičkom kanalu da kroz njega kreira i razara, kroz principe neopiranja, prihvaćanja i prepuštanja valovima.

Svrha je svakako ona koja je danas najpotrebnija, a to je podizanje svijesti, o suštini iza materijalnog poimanja života i osobnosti, o stanju bez ega i kontrole uma, i liječenje vlastite psihoze i psihoze publike. Možda baš odsustvom uočljivog razvoja, odnosno materijalnog sadržaja ili fabule, te putanjom strujanja k višim stanjima, duševnim stanjima, hranimo i liječimo okolinu te tako stvaramo pozitivno energetsko polje. I mi jesmo ta suština prije svega ostalog, i u tom perceptivnom polju ne postoji nikakva međusobna procjena, niti osuda, i teška predrasuda, već samo uzajamno stapanje, prihvaćanje i potpuna podrška te reakcije na svaki zvučni utjecaj koji se dogodi. Melting Waves tako komuniciraju u svom pomnom međusobnom slušanju i reagiranju. Na neki način je cilj stvoriti zvuk koji ne govori i ne opravdava se, nego već jest, on jest ljubav , on jest podržavajuća sila, unatoč neizvjesnosti onoga što će se sljedeće dogoditi.

Prepuštanje bez straha.

Dođite svi kojima treba liječenje! Dakle svi.

audio-vizualni spektakl