Slušaj me #10

U utorak 26.11. u KSET stiže deseti, jubilarni, „Slušaj me“! U najkraćim crtama, „Slušaj me“ su lijepe priče o lijepim pjesama.

U nešto dužim crtama, riječ je programu koji se održava jednom u dva mjeseca na kojem šest govornika po večeri u nekoliko minuta predstavlja njima vrlo dragu pjesmu i pokušava napraviti ono najteže - objasniti ljubav prema njoj. Zašto baš ta pjesma, po čemu se izdvaja od drugih, zašto im znači nešto više od ostalih. Nakon toga, tu pjesmu slušamo da vidimo čujemo li istim ušima i, postoji li volja, malo porazgovaramo o njoj.

Na desetom izdanju govore:

Darko Rundek – Stvarno vam je potreban opis?

Dario Juričan – Redatelj, predsjednički kandidat, čovjek koji se kraće vrijeme zvao Milan Bandić dok mu to s više instance nije zabranjeno. Nakon što je izuzetnim dokumentarcem „Gazda“ fino i analitički raslojio fenomen Todorića i njegovog carstva, sada se pretvorio u predanog borca za korupciju koja, jasno je, treba biti dostupna svima, a ne samo njima. Kada smo već kod korupcije, javno izjavljujemo da nije platio da nastupa na Slušaj me #10, sami smo ga zvali.

Luka Ostojić – pisac, novinar, nekadašnji urednik tjednika Zarez i Booksnog portala. Unatoč svim ovim značajnim kvalifikacijama, kad pomislite na Luku ne pomislite prvo „novinar“, „urednik“ ili „pisac“, pomislite jednostavno – „gala kit!“. Jer Luka je, prije svega, sjajno momče, drag, dobar i duhovit mladić koji je te svoje vrline pokazao i u knjizi „Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja“ u kojoj njegov alter-ego dr. med. dr. med. Ostojić daje zlata vrijedne savjete svima koji imaju psihičke ili fizičke tegobe nastale uslijed čitanja knjiga. Je li glazba jednako opasna kao i književnost, to ćemo tek doznati.

Zrinka Pavlić - Ne znamo kako vi, ali kad nas uhvati groznica, pa odmah zatim i paraliza, od prevelikog izbora TV serija s kojima smo suočeni, bacamo oko na kritike T-portalove TV kritičarke i bez prevelike dvojbe biramo ono što je Zrinka nahvalila. Nije da u Hrvatskoj ima neku preveliku konkunreciju, ali da je i ima, Zrinki bismo uvijek vjerovali jer je iskrena, ako treba i brutalno iskrena, duhovita, britka i pitka, zlata joj vrijedi svaka krit'ka (isprike na groznoj "rimi", nismo mogli odoljeti). Ona je i spisateljica, prevoditeljica, scenaristica i ex-blogerica. Znamo da nam se poklapaju filmski ukusi, a uskoro ćemo vidjeti kako stojimo s glazbenima.

Antonia Drezga - Bez vizionarstva ove mlade žene "Slušaj me" bi vrlo vjerojatno postojao, ali upitno je bi li bilo ove magije koje sada ima. Antonia je bila ta kojoj smo se prije otprilike dvije godine obratili u potrazi za idealnim prostorom za "Slušaj me" i koja nas je velikodušno odmah udlučila udomiti čak i kad još ni nama samima nije bilo sasvim jasno kako će naša ideja zaživjeti. Ovaj dobri duh naših večeri je članica KSET-ove foto i glazbene sekcije te dizajn tima, a zatamburala je i u KSET-ovskom internom tribute bendu upitne kvalitete.

Dino Pešut - romanopisac, dramatičar i dramaturg, mladić koji je učinio nezamislivo: otišao je u Berlin i VRATIO se. Nakon povratka, 2018. godine izašao mu je roman prvijenac "Poderana koljena" (Super naslov! Sjećate se kad smo trgali kraste?) koji je osim mora hvalospjeva zaradio i titulu prvog hrvatskog milenijalskog romana pa se Dino odtad uglavnom bavi gostovanjima na svakoj božjoj tribini o milenijalcima. Ne znamo kad će novi roman, ali Dino će sigurno pomno razmisliti o marketingu iduće knjige. Čiji glas posebno voli naš vodeći milenijalski glas čut ćete na idućem "Slušaj me".

Ovaj put, iznimno, ulaz se otvara u 19 h, a počinjemo točno u 19.30 h.

Večer moderira Andrija Škare, a ulaz je besplatan.

večer poezije