Forgive us our synths vol.2

U srijedu 13.11., susjede i slučajne prolaznike nećemo moliti da nam oproste grijehe, već mistične zvukove koji će dopirati iz KSET-a - na dušu DJ-eva Disco sekcija KSET-a , kao i svih sudionika ove svetkovine sintisajzera. Izabrani poslanici velikog Synth popa ponovno će širiti vjeru u iscjeliteljske moći milozvučnih beatova na drugom izdanju slušaonice ‘Forgive us our synths’.

Na početku, bijaše Robert Moog - i njegov sintisajzer. Značaj Moogova izuma ubrzo su prepoznali pioniri progresivnog rocka poput Pink Floyda te krautrocka poput Kraftwerka; Bowie ga je ukomponirao i u art rock, a Devo u punk rock.

Krajem sedamdesetih, glazbenu scenu je zapljusnuo New wave - i svijet su preplavili neizostavni odjeci sintisajzera od kojih se ni dan danas ne želimo oporaviti. Dopusti nam da te povedemo na hodočašće kroz povijest synth popa, od njegovih početaka pa sve do današnjeg vremena, kada zvuk sintisajzera ponovno upada u mainstream prostor.

Yellow Magic Orchestra, Kraftwerk, Nena, The Buggles, Devo, Duran Duran, The Human League, Joy Division, New Order, A-ha, Blondie, Bronski Beat, Depeche Mode, A Flock of Seagulls, Erasure, Thompson Twins, Kim Wilde, Eurythmics, Yazoo, Soft Cell, Simple Minds, Ultravox, Petshop Boys, Kavinsky, M83, Electric Youth, Still Corners i MGMT samo su neki od izvođača čijim ćemo melodijama liječiti tvoju dušu.

Sve su pripreme suvišne; sve što trebaš jest pojaviti se na ovoj duhovnoj obnovi i prepustiti se apsolutnoj katarzi. Svete vode nemamo, ali na šanku će se moći popiti štošta (ne)sveto.

Vrata se otvaraju u 20 h, a ulaz je slobodan.

Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

slušaonica, synth pop, new wave