nemanja – promocija albuma

nemanja, pulsko-zagrebački psych funk kvartet po prvi puta nastupa u Zagrebu i to u četvrtak, 17. 10. u KSET-u gdje će nas rasplesati i raspametiti zvucima hvaljenog albuma “Tarot Funk” koji je izašao u travnju ove godine.

Pulski autor i glazbenik Luka Šipetić se nakon rada u bendovima NLV i Para Lele okrenuo svom projektu nemanja te nakon najavnog singla The World, izbacio LP Tarot Funk; masan, slastan i glasan komad plesnog istočnjačkog funka okupan mističnim simbolima tarota. Okupivši zavidnu ekipu glazbenika – Matej Perić (bubanj), Laura Matijašević (bass) i Leo Beslać (organ,synth) – te praćen odličnim recenzijama kritike, bend je odradio zapažene nastupe na ovoljetnim festivalima (Indirekt, Velvet, Tam-Tam, Tramonto), a već je nastupao uz bok bendovima poput Kikagaku Moyo i Algires.

Album je do sada predstavljen javnosti na radijskim emisijama posvećenim world i psihodeličnoj glazbi u regiji ali i u SAD-u, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Australiji, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji ,Italiji, Španjolskoj i Kanadi.

Album Tarot Funk je Šipetić sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule u siječnju 2019. Album predstavlja svojevrsni hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom tvori narativnu cjelinu koju slušatelj mora sam otkriti.

Bend povodom prvog nastupa u Zagrebu najavljuje i razna iznenađenja, ali polako, polako, sve u svoje vrijeme…. Za sada samo pripremite plesne cipelice i protrljajte svoje treće oko!

Bandcamp / YouTube 

Die Zoone je projekt novomedijskog umjetnika i glazbenika Branimira Štivića.

Za KSET priprema živi film, a suradnja s nemanjom prava je prilika za spoj živog zvuka i slike koja je promjenjiva i nastaje na licu mjesta te zaobilazi fenomen zarobljavanja trenutka

Projekt Die Zoone obuhvaća elektronsku i ambijentalnu glazbu, eksperimente sa analognom tehnologijom, VR, ambisonic i video sintezu. U posljednje vrijeme kreće se u području expanded/live cinema performansa. Kroz rad autor skreće pažnju na sveprisutnost digitalne tehnologije, virtualizacije, sintetizacije, umrežavanja i virtualizacije naših iskustava i života. Njegov album Tehnomeditacije izdan je u obliku VR filma miksan u ambisonic formatu, a trenutna istraživanja video sinteze objedinjena su u obliku živog filma pod nazivom ស្នូល(SRŽ) premjerno izvedenog na Freemental Festivalu.

Instagram / Portfolio

Karte po pretprodajnoj cijeni od 30 kn moguće je kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu od 16. 9. dok će na dan koncerta cijena porasti na 40 kn.

Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

koncert, promocija albuma