Izložba: Zašto drvo?

U subotu 12. listopada u KSET-u se otvara izložba pod nazivom „Zašto drvo?“. Izložba objedinjuje rad dvoje studenata i pokazuje rezultate njihovih hobija.

 

Drvo svakodnevno koristimo zbog njegovih primijenjenih i estetskih svojstava. Od njega se izrađuju predmeti poput stolova, stolica, ormara i dekoracija koji nam olakšavaju i ukrašavaju život. Ovoga puta funkcionalna primjena drveta bit će stavljena u drugi plan kako bi se pokazala punina njegove ljepote u izvornom obliku.

Otkrij miris, teksturu, zvuk, boju drveta u poluprerađenim i prerađenim oblicima kroz multisenzornu i multimedijalnu izložbu „Zašto drvo?“.

Autori izložbe:

Andrea Radmanić rođena je 1994. u Koprivnici. Od srednjoškolskih dana gaji ljubav prema fotografiji. Počinje fotografirati 2012. kada je dobila prvi fotoaparat. Intenzivnije se bavi fotografijom od 2014. kada se pridružuje Fotosekciji KSET-a i završava fototečaj. Sudjeluje na mnogim zajedničkim izložbama članova Fotosekcije te organizira jednu samostalnu. 2018. zanima se za filmsko stvaralaštvo te se učlanjuje u Kinoklub Zagreb.

Karlo Glogoški rođen je 1995. u Novom Travniku u Bosni i Hercegovini. Student je prehrambene tehnologije u Zagrebu. Rad s drvetom započinje 2012. godine kada je napravio svoju prvu gitaru i produbio zanimanje za cjeloviti craftsmanship pravljenja instrumenata. Osim instrumenata, s vremenom izrađuje i drvene torbice, nakit i ukrasne predmete koji su danas već prepoznatljivi u svijetu proizvoda ručne izrade. Ovu izložbu organizira kako bi pokazao svoju strast prema drvetu i odgovorio na mnogobrojna „kako?“ pitanja koja je dobivao zadnjih godina.

Ulaz na izložbu je besplatan i otvoren je od 11 do 18 sati, a predmeti s izložbe moći će se nabaviti uz donaciju.

Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

izložba