Pile

U ponedjeljak 30.9. u KSET dolazi Pile, a potporu im pruža bend Nevers!

Pile se pojavljuje (izliježe) u Bostonu 2007. Kao akustični solo projekt Ricka Maguirea, dvije godine kasnije, Pile prerasta u pravi bend s rock instrumentarijem, a od tada su izbacili osam albuma i odsvirali preko 700 koncerata diljem svijeta. Kao većina dobrih bendova, nemoguće ih je obuzdati žanrom - ovdje se radi o spoju noise, indie i math rocka, no bez previše tužnog zavijanja kao što je moderni trend. Naprotiv, Pile više duguje ranim pionirima žanra poput Polva, Sonic Youtha, Unwounda, no ne može se reći da fali emocionalnosti i solaža a la Built to Spill.

Zadnji put Pile su svirali u Zagrebu 2017, kada su promovirali svoj tad novi album, A Hairshirt of Purpose. Od tad su izbacili dva live izdanja, jednu kompilaciju i jedan album – Green and Gray, na više nego respektabilnom Exploding in Sounds recordsu. Na novom albumu koji je izašao u svibnju ove godine bend se igra s repeticijom i ambiciozno se oslanja na studijske efekte i trikove, no bez očitog gubljenja oštrine i žestine.

Bandcamp / YouTube

Nevers je zagrebački bend koji spaja indie i math rock sa zdravom količinom emocionalnog zavijanja. Radi se o jednom od rijetkih bendova u gradu koji svira „pravu" emo glazbu. Pravu po standardima žanra koje su 90-ih godina postavljali bendovi kao Cap'n Jazz i Sunny Day Real Estate, a suvremeno popratili Modern Baseball i Sorority Noise. Nakon raznolikih životnih obaveza svi članovi benda natrag su u Zagrebu spremni za svirati gigove okolo. Ptičica (koja definitivno nije kokoš) šapće da uskoro planiraju i snimiti nešto novo!

Bandcamp

Karte po cijeni od 35 kn nabavi u KSET-u na dan koncerta.

Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

koncert