Windhand

Premijerno u Hrvatskoj nastupit će Windhand. Prava doom poslastica za ekipu koja ni ove godine neće na Zrće. Pribilježi si utorak, 6. kolovoza u rokovnike kako ne biste propustili ovu rubno okultnu svečanost u KSET-u. 

Windhand je četveročlani doom bend osnovan 2008. u Richmondu u saveznoj državi Virginiji. Iz početne postave ostali su vokalistica Dorthria Cottrell i gitarist Garret Morris. Svoj prvi istoimeni album izdali su 2012. kojim je bend značajno skrenuo pažnju na sebe nakon čega su potpisali za cijenjeni Relapse Records, a Rolling Stone ga je proglasio jednim od najboljih heavy izdanja u toj godini. Do sada su izdali ukupno četiri albuma, od kojih će posljednji „Eternal Return“ iz listopada 2018. promovirati ovom prilikom. Vrijedi istaknuti da su izdali i tri „splita“ i to s bendovima Cough, Salem's Pot i Satan's Satyrs. Njihov stil bi se ukratko mogao opisati kao kombinacija Black Sabbatha, Saint Vitusa i Electric Wizarda uz prstohvat Nirvane.

Članovi benda su Dorthia Cottrell – vokal, Garrett Morris – gitara, Parker Chandler – bas, Ryan Wolfe – bubnjevi.

Youtube / Facebook 

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 85 kuna moći će se kupiti uskoro u Dirty Old Shopu i KSET-u, na dan će ako ih ostane koštati 100 kuna.

koncert, doom, stoner