ZEZ: Psychedelic Cinema Orchestra

Posljednji ovosezonski koncert u organizaciji Zavoda za eksperimentalni zvuk u KSET donosi kombinaciju domaćih i američkih umjetnika koji na sebi svojstven način kombiniraju glazbu i film. Radi se o Psychodelic Cinema Orchestru koji će nam odsvirati soundtrack filmova Ken Browna, a prilike uživati u tom audiovizualnom doživljaju imat ćemo u ponedjeljak, 27. svibnja.

Psychedelic Cinema Orchestra je projekt Kena Winokura, američkog glazbenika poznatog kao vođe tročlanog benda Alloy Orchestra, koji se specijalizirao za skladanje i izvođenje soundtracka za nijeme filmove. U nekoliko navrata Alloy Orchestra proglašen je najboljim svjetskim sastavom koji se bavi tom aktivnošću, između ostaloga i iz pera slavnog američkog filmskog kritičara Rogera Eberta.

Psychedelic Cinema Orchestra postoji od 2013., a trenutna postava osim Winokura sadrži i Jonathana LaMastera iz kultnog američkog post rock benda Cul de Sac, kao i Danu Colleya iz još kultnijeg benda Morphine. Psychedelic Cinema Orchestra svira uz seriju 8mm filmova bostonskog autora Kena Browna snimljenih između 1967. i 1969. Brown je bio jedan od pionira stvaranja vizualnih kulisa za nastupe rock bendova u SAD-u, posebno onih koji su naginjali psihodeliji. Njegovi 8mm filmovi koje ćemo vidjeti projicirani su u 60-ima i 70-ima kao pozadina na koncertima Jimija Hendrixa, Velvet Underground, Neila Younga, The Who, Pink Floyd, Franka Zappe i Sly and the Family Stone.

Na ovoj turneji dvojici članova Psychedelic Cinema Orchestra - Kenu Winokuru i Jonathanu LaMasteru, pridružuju se domaće snage ambient rock psihodelije iz banda "Šumovi protiv valova” - Hrvoje Nikšić koji nakon studijskih sessiona i prvog nastupa zakazanog u Zagrebu kreću na njihovu drugu turneju po regiji!

Ulaz se otvara u 20h, a cijena upada je 30kn.

koncert