Kazališna okupacija KSET-a: Genkidu

REINKARNACIJA! Nakon dugog odmaranja u zagrobnoj tišini dasaka koje život znače, zastor se podigao, a kazalište će okupirati KSET od 22. do 26. svibnja! Čujte i počujte, na pozornicu se penju glumci! Jeste li spremni?

 

Kazališna okupacija KSET-a je festivalski program s ciljem okupljanja amaterske i profesionalne glumačke, na razini Zagreba i šire. Kroz 5 dana pripremljen je bogati program raznovrsnih predstava glumačkih skupina svih pozadina. Neka se publika pripremi za smijeh i suze, a najmlađi za ludu avanturu u svijetu lutaka.

Genkidu - 11:00

Predstava Genkidu drevna je priča iz nestalog grada Uruka. Bio je to grad pun raznih blaga, hrane i zlata dokle pogled seže. I njegovi stanovnici bili su sretni. Sve dok njihovo blago nije počelo nestajati, upravo u vrijeme kada su dobili kralja. I to ne jednog, već dva, Gilgameša i Enkidua. Ipak, otkrili su da postoji nešto vrijednije od svega što jedan kralj, bio to Gilgameš ili Enkidu, može imati. Kakvo je to pak blago? Njihovi kraljevi pred ovom zagonetkom okrenuli su uši daleko od svojih palača i potražili odgovor kod ljudi. Malih ljudi, ali ljudi velika srca.

Izvodi: Lutkarski eksperimentalni teatar (Kazalište LET)

Ulaz je besplatan za sve!

predstava