Kazališna okupacija KSET-a: Krapova poslednja traka & after party

REINKARNACIJA! Nakon dugog odmaranja u zagrobnoj tišini dasaka koje život znače, zastor se podigao, a kazalište će okupirati KSET od 22. do 26. svibnja! Čujte i počujte, na pozornicu se penju glumci! Jeste li spremni?

Kazališna okupacija KSET-a je festivalski program s ciljem okupljanja amaterske i profesionalne glumačke, na razini Zagreba i šire. Kroz 5 dana pripremljen je bogati program raznovrsnih predstava glumačkih skupina svih pozadina. Neka se publika pripremi za smijeh i suze, a najmlađi za ludu avanturu u svijetu lutaka.

Krapova poslednja traka - 20:00

U Krapovoj poslednjoj traci Semjuela Beketa, svjetlost i njena suprotnost - mrak, koriste se da predstave Krapovo odbacivanje intelektualnih, fizičkih i emotivnih interakcija za njegovu prolaznu udobnost koju pruža mrak. On ignorira ove važne aspekte života koristeći mrak kao prostor u kom može da ograniči svoje zavisnosti, uspomene i kajanja. Krap promatra tamu kao izvor svoje slobode i odgovarajućeg prostora za rad dok je svjetlost sinonim za ljubav i za sve prethodne šanse za sreću. Kontrast između svjetlosti i mraka prikazuje vječnu posljedicu promašenih težnji Krapa i njegove odluke da živi u svetu sramote umjesto da stvori ravnotežu između života privatnosti i emotivnog sadržaja.

Predstava se bavi problemom ljudske egzistencije i otuđenosti suvremenog života. Kroz pesimističku viziju sveta vidimo čovjeka svedenog na fiziološko i duhovno vegetiranje, kao i besmisleno trajanje ispunjeno patnjama i uzaludnim iščekivanjem spasa.

“Ne hteti reći, ne znati šta hoćemo da kažemo, ne reći šta mislimo da kažemo, a ipak stalno govoriti.”

Izvodi: Lazar Nikolić, Akademija umetnosti Novi Sad

 

After party - 21:30

Malo opuštanja i ugodnog druženja u prostorima KSET-a, besplatan ulaz za sve.

Izvodi: Disco sekcija KSET-a

Svakog dana, ulaz je besplatan za sve studente. Ostali plaćaju kartu 10 kuna.

predstava