Kazališna okupacija KSET-a: Mnogo vike nizašto, Maminjologinja

REINKARNACIJA! Nakon dugog odmaranja u zagrobnoj tišini dasaka koje život znače, zastor se podigao, a kazalište će okupirati KSET od 22. do 26. svibnja! Čujte i počujte, na pozornicu se penju glumci! Jeste li spremni?

 

Kazališna okupacija KSET-a je festivalski program s ciljem okupljanja amaterske i profesionalne glumačke, na razini Zagreba i šire. Kroz 5 dana pripremljen je bogati program raznovrsnih predstava glumačkih skupina svih pozadina. Neka se publika pripremi za smijeh i suze, a najmlađi za ludu avanturu u svijetu lutaka.

Mnogo vike nizašto - 19:00

Poznato djelo Williama Shakespearea u prijevodu Augusta Šenoe na pozornicu je postavljeno u jednom netipičnom obliku. Dobro poznati junaci ove romantične komedije, Benedikt i Beatriče, u milosti i nemilosti su dirigenata koji upravljaju svakim njihovim korakom, svakim njihovim postupkom, dok se zaljubljeni par pokušava oduprijeti čarima dirigenata.

Postavlja se pitanje koliko zapravo imamo izbora kod biranja partnera? Imamo li doista slobodnu volju ili

društvo, kao i dirigenti upravlja našim, i najmanjim pokretima, odlukama, riječima? Koliko nam to isto društvo nameće tradicionalne uloge i možemo li im se ikada zaista oduprijeti?

Mnogo vike nizašto analizira navedena pitanja komičnim pristupom namijenjenoj mlađoj publici koja svoje odabire donosi upravo u svijetu gdje je društvo preko medija cijelo vrijeme prisutno u donošenju odluka.

Izvodi: Društvo za promicanje kulture i umjetnosti Cygnus

 

Maminjologija - 20:30

Predstava Maminjologija je društveno satirična komedija u kojoj se prvenstveno kroz lik Mamića pokušava na komičan način prikazati stanje uma našeg naroda. Želja autora je da publika sama dokuči dublju poruku predstave.

Izvodi: Klub bosanskih studenata

Svakog dana, ulaz je besplatan za sve studente. Ostali plaćaju kartu 10 kuna.

predstava