Kazališna okupacija KSET-a: Sablasna sonata, Adam i Eva

REINKARNACIJA! Nakon dugog odmaranja u zagrobnoj tišini dasaka koje život znače, zastor se podigao, a kazalište će okupirati KSET od 22. do 26. svibnja! Čujte i počujte, na pozornicu se penju glumci! Jeste li spremni?

 

Kazališna okupacija KSET-a je festivalski program s ciljem okupljanja amaterske i profesionalne glumačke, na razini Zagreba i šire. Kroz 5 dana pripremljen je bogati program raznovrsnih predstava glumačkih skupina svih pozadina. Neka se publika pripremi za smijeh i suze, a najmlađi za ludu avanturu u svijetu lutaka.

Sablasna sonata - 20:00 h

Sablasna sonata je sablasna drama Augusta Strindberga. U Teatru K. izgleda kao ambijentalna predstava, svi smo tu, jedni do drugih. Ti glumci jesu sablasti, to su sve isti ljudi, koji uvijek isto govore. Ponekad šute, da se ne bi morali stidjeti. Ni mi nemamo puno za reći, osim da ćete i vi sjediti s nama, u istoj kući. A kad ljudi dugo zajedno sjede i međusobno se muče, onda postanu ludi. Ili smo takvi već ušli?

Izvodi: Teatar K.

 

Adam i Eva - 21:30

Kao posljednja u nizu Krležinih “legendi” jednočinka Adam i Eva sažima njihove poetičke značajke, tematske i stilske, ali ih u nekoliko proširuje. Služi se istim simboličkim slikama i govorom, općim patosom u izrazu, starozavjetnom temom i elementima fantastike. Ekspresionistički postav drame prelama se s elementima modernističke poetike (antropološka tematika, građanski milje, erotika kao izvor dramskoga konflikta), a osobito ga problematizira zatvorena dramska struktura Adama i Eve.

Izvodi: Točka Na I

Svakog dana, ulaz je besplatan za sve studente. Ostali plaćaju kartu 10 kuna.

predstava