Job Fair 2019

Job Fair, najveći studentski sajam poslova u Hrvatskoj, održava se 15. i 16. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Četrnaestu godinu zaredom, studenti će dobiti priliku razgovarati s potencijalnim budućim poslodavcima.

Kroz dva dana trajanja sajma brojna uspješna domaća i inozemna poduzeća zainteresiranim studentima će predstaviti svoje projekte, tehnologije i znanja putem predavanja, radionica i kreativno uređenih štandova koji će se protezati kroz prizemlje zgrade Fakulteta. Ovogodišnji novitet je da se sajam otvara studentima svih fakulteta, ne samo STEM područja već i studentima raznih drugih područja društveno-humanističkog smjera, pa tako očekujemo velik broj studenata koji će kroz razgovor s poslodavcima saznati više o trenutnoj i budućoj ponudi poslova i praksi. Uz glavni program sajma koji uključuje radionice, prezentacija i predstavljanje na štandovima, posjetitelji će na kraju prvog dana sajma u opuštenoj atmosferi uz koktele u KSET-u moći razgovarati s predstavnicima poduzeća.

Prošlogodišnji Job Fair ugostio je preko 100 poduzeća i više od 4000 posjetitelja, a uz paletu potencijalnih poslova, putem radionica studenti su mogli usvojiti znanja koja će im koristiti u budućnosti. Osim u IT industriji, prakse i poslovi mogli su se pronaći i u automobilskoj i svemirskoj industriji, poljoprivredi, financijama, energetici i drugim industrijama. Na sajmu su, uz mnoga druga vrhunska poduzeća, sudjelovali Microblink, Five, Photomath, Degordian, Infineon, Ericsson Nikola Tesla, Infinum i Amazon.

Kako bi povećali šansu za zaposlenje ili obavljanje prakse u određenom poduzeću, studenti će tijekom mjeseci koji prethode sajmu, kao i za vrijeme trajanja sajma, moći predati svoj životopis putem internetske stranice Job Faira. Baza životopisa će po završetku sajma biti dostupna poduzećima koja će sudjelovati na ovogodišnjem Job Fairu.

Sajam organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Više o samom događaju potražite na jobfair.unizg.hr, na Facebook stranici te na Instagram profilu.

sajam poslova