Čuješ?!: Fanaa, Gunslinger's Bride, Hipno, Terminator

Stigli smo i do kraja 5. sezone natjecanja Čuješ?!. Finale koje će se održati 14. 5. ugostit će četiri izvođača odabrana od strane žirija. To su Fanaa, Gunslinger's Bride, Hipno i Terminator!

Fanaa svoje temelje gradi u Rijeci početkom 2017. godine kada dva ljubitelja glazbe odlučuju uzeti stvari u svoje ruke i kreću stvarati vlastitu glazbu. Grupi se ubrzo priključuju basist Andro Debelić i pjevač Karlo Mihelčić koji skupa uz ritmove Kristiana Kirinčića te melodije i tekstove Andreasa Kornjače, nakon mnogobrojnih probi, stvaraju konceptualni album s devet vlastitih pjesama prepoznatljivog melankoličnog i alternativnog psihodeličnog indie rock ugođaja.

YouTube

Gunslinger’s Bride je groove stoner rock iz Zagreba. Priča oko benda započela je u proljeće 2014. godine kada su četiri frenda svoje znanje i iskustvo iz prošlih bendova donijeli u novi bend. Nastupali su u finalu HGF-a, a potom skoro zasvirali na prvoj sezoni Čuješa! Dajemo im još jednu priliku da u utorak pokažu arsenal kojim raspolažu.

YouTube / Bandcamp

Hipno je zagrebačka grupa koja postoji oko dvije godine. Njihovu glazbu možemo svrstati u žanr space-rocka/new wavea, a zvuk podsjeća na bendove Television i Talking Heads. Snimke (koje još nisu online) su sasvim solidne, ali ne prenose energiju koju njihovi live nastupi imaju.

Terminator je funk, groove bend koji obiluje zanimljivim tekstovima i svježim melodijama. Do sada su napravili 18 autorskih pjesama, snimili jednu pjesmu u studiju te razgovarali o prijavama na natječaje. Aktivni su sudionici međunarodno priznatih programa i inicijativa poput 'Motocrossom za život', ekološki program kontrole vremena, 'Windsurfing bez vitra', imaju člana u vegetarijanskoj udruzi za prava magarca i krava 'Krav-maga'. Također, imaju dva delegata iz NATO-a zaduženih u programu za suzbijanje amaterizma i unapređenje topništva tzv. GoPro Canon Initiative.

YouTube

Dođi, podrži, poslušaj, uživaj i pozovi prijatelje! Vidimo se! Ulaznicu za koncert možeš nabaviti na ulazu na dan koncerta po cijeni od 10 kn do 22:30, dok nakon 22:30 ulaz košta 15 kn!

Program podržava Gradski ured za kulturu - Grad Zagreb.

Partneri:

AVID produkcija

Pivovara Medvedgrad

RBasic - custom handmade guitars

Treći Svijet

Volim ljuto

koncert