ZEZ: Operant + Coal (DE)

Još uvijek se sliježu utisci od ZEZ Festivala 2019, ali mi ne stajemo sa ZEZ - Zavod za eksperimentalni zvuk programom! U ponedjeljak 13. svibnja dolaze nam brutalni Nijemci koji će vam odvojiti meso od kostiju svojim abrazivnim nastupima - OPERANT i COAL.

 

OPERANT

Youtube // Bandcamp // Facebook

Berlinski live duo OPERANT su napravili svoj vlastiti prostor na sceni s elektronikom koja pomiče granice soničnog istraživanja. OPERANT je projekt osnivačice labela “Instruments of discipline” i Augusta Skippera. Glavni fokus im je techno i noise a njihov zvuk karakterizira neobuzdano eksperimentiranje.

Live nastupi im se mogu opisati kao kolizija ljudskog tijela i mašina, a buka alata, ozvučeni fragmenti metala, synthovi, ritam mašina i vokali distorzirani do shizofrenih nivoa bacaju slušatelja u ponor iz kojeg ne izlaze do kraja nastupa.

Od začetka dua, OPERANT je stalno na touru po cijeloj Europi, Aziji i Australiji, s mnogim srodnim izvođačima kao što su Ancient Methods, Unhuman, Blush_Response, Vatican Shadow, The Bug, Giant Swan, Schwefelgelb, An-i, Trepenaringsritualen, Kollaps i Brighter Death Now. 2018. OPERANT je izbacio treći EP, ‘Harnessed To Flesh’ i kolekciju remixeva za mnoge izvođače, a ove godine planiraju puni album za “Instruments Of Discipline”.

 

COAL

Bandcamp // Facebook

Coal je berlinski duo kojeg sačinjavaju Anthony Arcana i Oliver Kohlenberg, u kratkim crtama to je nasilno i brzo elektroničko udaranje. Iako su stasali na metalu i punku, nekako su se našli na elektroničkoj sceni i sa svojom mješavinom utjecaja i stavova, prave jedinstven zvučni kaos brzih ritmova i bučnog nereda.

Kad se pomiješaju distorzirane gitare, abrazivni vokali, perkusije s njihovim vizualima - nastup postaje kompletna slika njihovog umjetničkog stvaralaštva. Prvi EP za “Instruments Of Discipline” izdali su 1.5.!

 

Ulaz se otvara u 20h. Karte možete nabaviti u pretprodaji u Dirty Old Empireu i KSET-u po cijeni od 30kn, a na dan koncerta po cijeni od 40kn.

zez, koncert