Ciccone, Dane Joe & Zarkoff: Rhytm and Darkness

Iz prašnjavih underground klubova Berlina, iz žućkasto osvjetljenih parkova, s kaldrmom popločenih kvartova, iz skvotova, malih birtija, sumnjivih zalogajnica, izgubljeni u mreži metroa, vlakova i neosvjetljenih ulica — 20. travnja u KSET stižu Dane Joe, Ciccone i Zarkoff, uzbudljiva i važna imena s DIY underground scene Berlina.

Aktivni ne samo kroz bendove i muzičke projekte već i vlastite lejblove Baby Satan Records, Octubre.tv i Octubretv Ediciones ovi artisti predstavljaju stup jedne rastuće scene koja svakotjedno migrira kroz berlinske klubove tražeći utočište za svoje alternativne zvukove.

Dane Joe stvara jezivi ambientalni mračni pop inspiriran javnim prijevozom, psihodelicima i bivanjem u javnom prijevozu pod utjecajem psihodelika. Prošle godine je izdala svoj prvi dugosvirajući album “New Age” za etiketu Baby Satan Records.

YouTube / Web / Bandcamp / Facebook

Ciccone je plod rada i ljubavi Diega Delgada, grafičkog dizajnera i videografa iz Berlina. Popraćen 16 mm videoprojekcijama, live projekt je polu-improvizirano putovanje kroz vlastite glazbene utjecaje koji dotiču ambijentalu, noise, shoegase, motorik/kraut ritmove i eksperimentalnu elektroniku.

YouTube / Bandcamp / Facebook

Zarkoff je producent i glazbenik poznat po svom solo radu. ali i kolaboracijama u projektima Sumerian Fleet, FFFC, Kali Judend, Lab Personel, izdavao je sa Popsimonovom, Nao Katafuchiem itd. Njegov post punk album Sweet Obsolete završio je na prvom mjestu European Alternative Charts za 2015 godinu, nakon kojih je izdao nekoliko electro/acid ploča — Pioneers EP za Endless Illusion, Iron Flute EP za Return to Disorder te Toxicology koji potpisuje s ikonalom za Gooiland Elektro te naposljetku kolaborativni projekt Lab Personel na ploči i DIY kaseti. Osim vlastite produkcije, vodi studio Sensorium te masterira za etablirane underground izdavače poput Creme Organization, R Zone, Jericho One, Repartiseraren…

Facebook / Soundcloud

Ulaz se otvara u 20 h. Cijena karte u pretprodaji je 30 kn, a na dan eventa 40 kn.

[]