ZEZ Festival 2019

Iz KSET-a će na proljeće opet dopirati neki čudni zvukovi. Drugo izdanje ZEZ Festivala će od 10. do 14. 4. 2019. iznjedriti raznorodni program i vrhunsko zezanje sa zvukom.

Zavod za eksperimentalni zvuk je koncertni program koji je proteklih pet godina nastojao biti utočište za drugačiju glazbu i njezine ljubitelje. "Slušaj drugačije" je ideja vodilja u organizaciji koncerata koji iskaču iz uobičajenog formata jazza, punka, metala ili elektronike, ali ipak predstavljaju sve to. Od prve večeri s Colinom Stetsonom, neki od najvećih glazbenika/ca avangardnog jazza ostavili su svoj znoj na KSET-ovim daskama. S druge strane, na istoj pozornici je energični japanski duo Group A čekićem udubio ozvučene ljestve pri izvođenju performativnog elektro-punka.

Eksperiment i improvizacija uporno se bore protiv dosade. Improvizacija je igra u kojoj nikad ne znaš što ćeš dobiti, zbog čega je ZEZ - iskustvo. Dođi baš zato što ne znaš što te čeka. Prekrij oči i otvori uši. Ovoga proljeća slušamo drugačije.

 

Early bird ulaznice (do kraja 2018.) : 50 kn

Festivalske ulaznice do 11. 3. : 120 kn

Festivalske ulaznice od 11. 3. : 160 kn

Jednodnevne ulaznice : tba, u prodaji od 11. 3.

 

No to ne znači da se preko zime opraštamo od ZEZ-ovih koncerata jer nas putem čeka još pokoje neobično zadovoljstvo.

zez, zez festival, festival