Techno Revival w/ MARY, Popsimonova

Vraćamo se korijenima. 90ima. Technu. Electru. EBM-u.

Znaš li da je KSET bio jedan od klubova u kojem se kasnih 80ih i ranih 90ih razvijala elektronska scena te da se upravo prvi techno party u Hrvatskoj održao 1991. u KSET-u?

U petak, 22. 2. u KSET dolaze Mary i Popsimonova, gdje će nas Mary rasplesati svojim izborom oldschool electra, EBM-a i techna, a Popsimonova šarmirati live izvedbom osobnog glazbenog repertoara.

Dj Mary (Art & Strategy)

Dj, producent te jedan je od pionira elektronske i industrijske scene u Hrvatskoj od njenih samih početaka, svoju karijeru je započeo upravo u KSET-u krajem 80ih. Njegov jedinstveni stil proizlazi iz duboke ljubavi prema elektronskoj glazbi, a inspiraciju dobiva iz electra, EBM-a, industriala, techna, new beata i sličnih žanrova. Tijekom karijere nastupao je u brojnim europskim gradovima, bio je česti gost u klubu K4 na Technodrom partyjima u Ljubljani 90’-92’, jedan je od organizatora brojnih koncerata u Jabuci i SKUC-Pauku u 90ima, a danas je član kultnih experimental-ambient-industrial-elektronskih projekata: TeHÔM, Principia Audiomatica i ex-Implant Code. Osmislioc je i rezident elektronskog programa ART & STRATEGY, održavanog u Sirupu, Tvornici i Medici gdje je ugostio imena kao Popsimonova, Le Chocolat Noir, Ivan Antunović, Svart1, Alen Belajec i druge.

SoundCloud / YouTube / Resident Advisor / Myspace

Popsimonova

Hrvatska producentica, skladateljica i tekstopiskinja čije je pravo ime Lana Jastrevski, aktivna je na sceni od 2006. godine. Brojna gostovanja u europskim gradovima dokaz su velikog internacionalnog interesa za Lanin taman i poseban electro stil. Inspiraciju za svoje pjesme nalazi u electru, industrialu, new i dark waveu, EBM-u, technu, ali i melankoličnom i industrijskom okruženju rodnog grada Siska. Glazbu piše uglavnom na engleskom jeziku, a svoju solo karijeru počinje 2008. Godine nakon raspada electro tandema Dekolaž čija je bila članica. Album ‘’Die Brücke’’ objavila je u suradnji s Zarkoffom, a diskografska kuća Electronic Emergencies objavljuje njezin prvi samostalni studijski album ‘’Brokedown Palace’’. Surađivala je i s Heinrichom Muellerom i DJ Stingrayom na projektu NSRB-11.

SoundCloud / YouTube

Radno vrijeme šanka je do 00:00 stoga je unos vlastitih pića dozvoljen. Ulaz se plaća 30 kuna, a vrata se otvaraju u 21:00.

techno, party