Embassy 516 - promocija albuma

U četvrtak, 21. veljače bend Embassy 516 u KSET-u predstavlja album Correlation. Ovo je njihov drugi album, nastao pet godina nakon albuma prvijenca.

Projekt dubrovačkih glazbenika i vizualnih kreativaca Embassy 516 postoji od 2006. godine, a već tijekom demo statusa slijedile su mnoge potvrde i pobjednički rezultati na natječajima za neafirmirane bendove. Uz pojavljivanja na velikim festivalima, poput INmusica i Terranea te svirke uz bok svjetski poznatim kolegama 2012. izdaju prvi službeni album Surveillance Of The Environment (za zagrebački indie label Geenger Records) uz službenu potporu MTV-ja, čime postaju prvi bend ikad iz Dubrovnika koji je ostvario takvu vrstu suradnje.

Sastav od početka djelovanja stavlja naglasak na tekstualne poruke i konceptualni audiovizualni pristup koji zadire u stvaralaštvo puno više od primarnog glazbenog izričaja. U pjesmama prevladavaju socijalne parole koje podcrtavaju autorske skladbe i povezanost s okolinom koju duboko proživljavaju još od djetinjstva i tranzicije Dubrovnika nakon rata. Članovi su se kroz godine često mijenjali, ali kreativna snaga i autorska konstanta u bandu je Žarko Dragojević.

Novi album Correlation je pažljivo stvaran i produciran punih pet godina. Naišao je na većinski pozitivne kritike opisujući album kao nešto “mračno, sanjivo, distorzirano, efektno, produkcijski sjajno i žanrovski neuobičajeno za ove prostore” (Music-Box, 2018). 

Facebook / Bandcamp / YouTube

Ulaz se otvara u 20 h. Karte možeš kupiti po cijeni od 25 kuna u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu, a na dan koncerta karte će koštati 35 kuna.

koncert