Dvoboj filmova: Mutne vode ljubavi

U ponedjeljak, 11. 2. u KSET-u od 19 h se prikazuje nastavak dvoboja filmova, ovaj put inspiriran mutnim vodama ljubavi.

Za Disney (dvo)boj biju "Princeza i žabac" u mutnim vodama bayoua kod New Orleansa dok, prkoseći bogatom ocu nesuđene mladenke, prolaze kroz baruštinu voodoo magije.

Na drugoj strani se nalazi "Crna mačka, beli mačor" Emira Kusturice, prateći život Roma uz mutne vode Dunava. Mutne vode sa sobom nose mutne poslove, a mutni poslovi donose i ovaj put bogatog oca nesuđene mladenke. Voodoo magije ipak nema, ali možda upravo ona objašnjava neke događaje u filmu.

Paralele između ova dva filma tu ne staju: glavne protagonistice su u oba slučaja konobarice bez oca, nesuđena mladenka u oba slučaja surađuje s protagonistima, oba mjesta radnje su znamenita po trubačkoj glazbi, poplavama, kao i teško razumljivom dijalektu, a nalaze se na najznačajnijoj plovnoj rijeci svojih kontinenata.

Projekcije kreću u 19 h, a ulaz je besplatan! Slobodno donesite vlastita pića i grickalice.

Disclaimer: Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju.

filmske projekcije