ESC Life - promocija albuma

U subotu, 2. 2.2019. godine bend ESC Life predstavlja svoj novi album, 'Born To Be Mild'. Kao goste dovode indie rockere, bend Weather Pains.

Zagrebački ESC Life skrojen je od iskusnih glazbenika domaće alternativne scene koji se ne boje jednostavnosti i nisu opterećeni usporedbama s indie rockom ranih 90-ih. U siječnju izbacuju novi album 'Born To Be Mild', najavljen kao njihovo brže, zabavnije, ali i progresivnije izdanje koje će koncertnu promociju doživjeti u KSET-u.

Svirajući zarazni pop s distorziranim gitarama na tragu onom američkih indie giganata Dinosaur Jr., Sebadoh, Weezera i sličnih, karijerni put doveo ih je legendarnom Grantu Hartu (Hüsker Dü, Nova Mob) kojem su prije nekoliko godina bili prateći bend i predgrupa na turneji jugoistočnom Europom. Tome je svakako kumovao njihov upečatljiv album prvijenac 'Access All Areas' (2015.) koji je, osim simpatija srodnih glazbenika, brzo stekao naklonost publike, što i ne čudi s obzirom na bendovu fantastičnu sposobnost stvaranja predivno jednostavnih, introspektivnih melodičnih pjesama s prizvukom bezvremenskih hitova. Od tada pa do danas nastupali su klupski i festivalski diljem regije, a u uspjehe svakako ubrajaju i turneje van Hrvatske po Njemačkoj, Češkoj, Austriji i Bugarskoj.

S novog albuma već je ranije predstavljen 'Vacation', pulsirajući i pitki singl nastao pod producentskom palicom Marka Mrakovčića. Koncertom u KSET-u vraćaju se u epicentar zagrebačke scene, napucani novim materijalima koji čekaju svoje prve utiske. 

Bandcamp / Instagram page

Na promociju albuma kao gosti stižu zagrebački indie rockeri Weather Pains, oformljeni raspadom bendova Benchwarmers, Silk i Neon Green.

Bandcamp

Ulaznice su u pretprodaji 30 kuna, na dan koncerta 40 kuna, a mogu se kupiti u Dirty Old Shopu te u KSET-u.

koncert