Dvoboj filmova: Circle of Life

U ponedjeljak, 10. 12. od 19 h u KSET-u nastavljamo s dvobojima filmova. Nakon uvodne borbe Waltera i mind-blowing "Time Loopa", koji je bio "strava, buraz!", slijedi večer tematizirana krugom života. Ovoga puta gledamo filmove The Lion King i Maratonci trče počasni krug.

Boje Disneya ovoga puta brani "The Lion King". Svima dobro znana priča o lavljem mladuncu koji zbog smrti svoga oca živi daleko od svoga čopora živi bezbrižan život pod geslom "Hakuna matata", ali daleko od kraljevskog nasljedstva koje mu pripada. Borba dobra i zla koju su odigrali i otpjevali prekrasno animirani likovi nikog neće ostaviti ravnodušnim, a nudi i lijep kontrast mladenačke bezbrižnosti i teškog bremena odgovornosti u odrasloj dobi.

S druge strane, boje jugoslavenske kinematografije brani film "Maratonci trče počasni krug". Svima u regiji dobro znana priča o obitelji grobara koja se nakon smrti glave obitelji bori oko nasljedstva i utjecajnije pozicije za sebe, ali i zajednički protiv vanjskih neprijatelja. Borba zla i manjeg zla koju je odigrala glumačka krema s ovih prostora (i otpjevali bi oni, ali kad je tvome dedi umro otac, to baš i nije zgodno) će te zasigurno nasmijati, a možda i natjerati na razmišljanje o tome što sve čovjek mora napraviti da iza njega ne bi ostali samo dugmići.

Projekcije kreću u 19 h, a ulaz je besplatan!

Projekcije se prikazuju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju.

projekcija, filmovi, kino