TechTalk: ecx.io

U utorak, 27. 11. u 14 h nam dolazi Tomislav Hlevnjak iz tvrtke ecx.io - an IBM Company. Kroz prezentaciju će dati uvid u moć Springsa - neizbježnog frameworka u Java web aplikacijama koji često nađe svoje mjesto u manjim projektima. Zadaje dosta glavobolja, a naročito XML konfiguracija. Kako to izgleda u praksi, na velikim projektima i rješenjima, zašto se ne može u potpunosti izbaciti XML? Kroz još puno drugih primjera i savjeta u utorak možeš saznati odgovore na ova pitanja.

Prezentacija se neće toliko bazirati na teoriji i definicijama koliko na stvarnoj primjeni i situacijama koje često zadaju probleme te na savjetima kako to riješiti i što Spring pruža, a Tomislav se nada da će te kroz predavanje bar malo pripremiti za stvarni život i uštedjeti ti živce i vrijeme na budućem poslu.

O predavaču:

Tomislav Hlevnjak je 27-godišnjak koji je preddiplomski studij računarstva završio na TVZ-u, a sada završava diplomski studij informatike na FOI-u. Već 5 godina radi kao Java Web Developer i od početka mu se kroz karijeru proteže i Spring. Prve dvije i pol godine radio je na projektima srednje veličine, a zadnje dvije i pol godine, dolaskom u ecx.io, dobio je priliku raditi na velikim projektima. Iako je i prije radio sa Springom, tek dolaskom u ecx.io ga je počeo malo dublje shvaćati i uviđati njegovu moć. Razlog leži i u tome što se opredijelio za projekte bazirane na SAP Hybris platformi koja se i sama jako oslanja na Spring te je poznavanje Springa jedna od ključnih stvari u njegovom svakodnevnom radu.

Ulaz je slobodan za sve!

TechTalk je skup predavanja koja organizira udruga SS FER. Predavanja se održavaju tijekom cijele akademske godine, a kroz neformalnu edukaciju studenti se upoznaju sa aktualnostima u svijetu industrije. Sam događaj se sastoji od prezentacija tvrtki, upoznavanje sa aktualnim tehnologijama i informiranja studenata o mogućnostima zaposlenja.

techtalk, predavanje