ZEZ: SVIN + ZRN

Drugo warm-up međuizdanje ZEZ Festivala 2019. nam ponovno dovodi SVIN koji su već jednom prilikom KSET-u podarili uranjeni sumrak bogova svojim žanrovski neukalupljivim avant-jazz i post/doom/noise/math-rock organiziranim neredom. Ovoga puta u KSET-u ih slušamo 22. 11.!

 

Uštrcavajući agresiju i ludilo Sonic Youtha u ambijentalnu i melodičnu venu klasičnih kompozitora kao što je Arvo Pärt, SVIN dolazi do jedinstvenog načina lančanog transfera energije koja istovremeno dijeli i povezuje s ovim ekscentričnim žanrovskim kustosima.

Kidajući granice žanrova i slaveći neograničenu slobodu zvuka, SVIN se već odavno upisao među baštinike modernog izričaja glazbe.

Od 2016., kad su u KSET-u predstavili albume “Heimat”(2010.), “S.W.A.G.”(2013.) i SVIN(2014.), izdali su još 2 albuma - “Missionær”(2016.) koji je snimljen u legendarnom islandskom Sundlaugin studiju, prepoznatljivom kao utočište post-rock ikona Sigur Rós te najnoviji “Virgin cuts” koji je izašao u rujnu ove godine.

U KSET dolaze u sklopu europske mini-turneje od 10 datuma te sviraju u trio formaciji - Lars Pilgaard na gitari, Henrik Melbye na saksofonu i Thomas Eiler na bubnjevima.

YouTube / Bandcamp

Kao support SVIN-u pridružuje se bend ZRN.

ZRN je danski ekperimentalni/ambient doom duo s elementima od avantgardardne glazbe do industrial noise.

Formula je jednostavna - dvije gitare, širok spektar pedala, ritam mašine i modularni synth. Eksperimentiranjem i improvizacijom ZRN plete sumorne dark noise i drone elemente zajedno u predivne sonične pejzaže.

ZRN vuče inspiraciju od legendarnih Swansa, Sunn O))) i Yo La Tengo.

Bandcamp 

Ulaz se otvara u 20h.

Karte možete nabaviti u pretprodaji u Dirty Old Empire i KSET-u po cijeni od 35 kn, a na dan koncerta po cijeni od 50 kn.

zez, koncert