Kazan — promocija albuma

Po prvi puta u KSET-u, tradicijskom glazbom Balkana i raznovrsnih varijacija, zagrebački bend Kazan predstavlja svoj album prvijenac "Ružo" u petak, 16. studenog s početkom u 20 sati.

Kazan je world music bend iz Zagreba koji tradicijsku glazbu ovog dijela Balkana interpretira po svom guštu i ćeifu. Pritom nastoje osvježiti taj materijal, stare pjesme ogrnuti novim zvukom koji odražava individualne estetike članova benda kao i njihovu naklonjenost različitim žanrovima.

Članovi Kazana dugo su aktivni na hrvatskoj glazbenoj sceni, te su sudjelovali i sudjeluju u radu bendova kao što su Afion, Mimika Orchestra, Sane, Kololira, Vibrica i drugi. To su Dunja Bahtijarević (glas), Tatjana Bijelić (flauta), Lucija Stanojević (violina), Danijel Maoduš (gitare), Zvonimir Mikulandra (gitara), Sebastian Jurić (bas gitara) i Marko Šturman (udaraljke).

Album "Ružo" snimali su u studiju Svena Pavlovića, Sunday Studios u Svetoj Nedelji, čija je topla akustika zaokružila Kazanov melankolični, zemljani, masni zvuk i pokretni groove. Na albumu je devet pjesama, a producirali su ga Sven Pavlović i Kazanovci Dunja Bahtijarević i Danijel Maoduš. Mastering potpisuje Robert Nappholz, a naslovnicu je dizajnirao Miran Križanić. Album izdaje Geenger Records.

Singl "Ravno polje"  

Bandcamp

Kako zvuči world music Balkana kroz glazbala benda Kazan i njihov album prvijenac dođi provjeriti u petak, 16. studenoga u KSET.

Predgrupa bendu će biti acapella sastav Gospodnetić singers koji postoji od 1994. godine. U ansamblu pjevaju članovi obitelji Gospodnetić, kojima se pridružuju prijatelji koji vole višeglasnu pjesmu. Program ansambla je vrlo raznolik i sastoji se od renesansnih pjesama, kanona, duhovnih skladbi, folklora i modernih pjesama. Za svoje izvedbe ansambl je osvojio prestižne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu.

YouTube

Ulaznice za koncert moguće je nabaviti u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 30 kuna, dok ćena ulazu koštati 40 kuna.

koncert, promocija albuma