ZEZ: Kollaps (AUS) + Niko Potočnjak

Ovaj studeni se hladnokrvno zagrijavamo za novo izdanje ZEZ Festivala 2019. Prvo od dva međuizdanja ZEZ-a održat će se 7. 11., a ugostit će australske post-industrijaliste Kollaps i Niku Potočnjaka.

Kollaps je već od prvog EP-a Heartworm koji je izašao 2015. definirao svoj brend žustre post-industrijske buke. Njihov zvuk je 2016. doživio kulminaciju kad su izdali LP “Sibling Lovers” na kojem su dodatno ojačali konstantan konflikt energije zbrke i kontrole koji prati njihovu glazbu.

Prepoznatljive zvučne teksture i sirovi tonovi Kollapsa stvaraju se pomoću otpadnog metala, plastike i čeličnih šipki. Za Kollaps to nije samo prazan pozdrav industrijskom žanru već je način da izravno koriste otpad postindustrijske civilizacije protiv nje same. Konceptualno, LP “Sibling Lovers” nastavlja istraživanje društvene bolesti koja se manifestira smanjenjem vrijednosti pojedinca.

Frontmen Wade Black za riječi kaže da su introspektivne, a da slike fizičkih bolesti dočaravaju maligni svijet koljačnica, incesta i alkoholizma. Uz brutalnu liriku, Kollaps je prepoznat i po, blago rečeno, žustrim nastupima. Kollaps čine Damian Coward, Wade Black i Robin W. Marsh.

Bandcamp / YouTube

Kao poseban gost dolazi Niko Potočnjak.

Posljednjih godina oteo je nebu munju, žezlo tiranima i zapalio masu roštilja tijekom rada na svojim projektima Seven That Spells, Jastreb, Otrovna Kristina, Last Lord of Atlantis i Magickal WOW Band, a sada dolazi podržati svoje saveznike iz Kollapsa.

Bandcamp / YouTube 

Ulaz se otvara u 20 h.

Karte možete nabaviti u pretprodaji u Dirty old Shopu i KSET-u po cijeni od 30 kn, a na dan koncerta po cijeni od 45 kn.

zez, koncert