RØLØ + dRBonito — dvostruka promocija albuma

Na samom početku sezone dokazat ćemo da nisu samo vikendi rezervirani za odlične koncerte, i to već u četvrtak, 4. 10. kada ćemo ugostiti RØLØ i dRBonito! Oba benda prije ljeta izdala su nove albume tako da početkom jeseni možemo očekivati val proljetne svježine na ovoj dvostrukoj koncertnoj promociji.

RØLØ je tročlani vokalno instrumentalni sastav različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni Brkovi, Kunjad Arhimed) sa splitskom adresom, a instrumentarij benda čine bubnjevi, bas gitara, gitara i ostala elektronička pomagala. Prije godinu i pol dana počastili su KSET promocijom prvijenca, a ovom prilikom prezentirat će svoj drugi uradak naziva „HØØP” koji je snimljen u poznatom splitskom studiju “Propeler”. Nakon debitantskog nastupa 2015. godine na manifestaciji „Radio na cesti“ radja KLFM, RØLØ redovito nastupa diljem Hrvatske na brojnim festivalima i manifestacijama, a sjećamo ih se i s Brucošijade FER-a 2016. godine.

Bandcamp

dRBonito su nam poznati kao finalisti KSET-ovog natjecanja za neafirmirane bendove Čuješ?! gdje su nas oduševljavali skladbama s prvog EP-a. Prvijenac “Topare 5/24” snimljen je live s namjerom da se dobije još veći osjećaj živosti i dinamike te tako pokušavaju predstaviti esenciju energije koja se stvara prilikom sviranja. Već se dugo vremena aktivno bave glazbom u više sfera te predstavljaju svoj rad u kombinaciji gitara, bas i bubanj - miminalizam iz kojeg naizmjenično proizlaze snažne individualne dionice sve dok se ne stope u kompaktnu soničnu eksploziju.

Bandcamp

Ulaznice će se moći kupiti u pretprodaji od 24. 9. u KSET-u i Dirty Old Empireu po cijeni od 30 kn, a na dan koncerta će biti potrebno izdvojiti 40 kn.

koncert