Slušaj me #3

„Slušaj me“ po treći put stiže u KSET, u utorak 22.5. U najkraćim crtama, „Slušaj me“ su lijepe priče o lijepim pjesama. 

U nešto dužim crtama, riječ je programu koji se održava jedanput u dva mjeseca na kojem šest govornika po večeri u nekoliko minuta predstavlja njima vrlo dragu pjesmu i pokušava napraviti ono najteže: objasniti ljubav prema njoj. Zašto baš ta pjesma, po čemu se izdvaja od drugih, zašto im znači nešto više od ostalih.

Nakon toga, tu pjesmu slušamo da vidimo čujemo li istim ušima i, postoji li volja, malo porazgovaramo o njoj. 

Na trećem izdanju govore:

Tonći Kožul - bivši glavni urednik Nomada, najboljeg časopisa svih vremena (ne, zbilja, naša je kolekcija svih brojeva na sigurnom, blago povišenom mjestu u slučaju poplave), otac legendarnog bloga Ruralna gorila, novinar, scenarist jedinih duhovitih hrvatskih humorističnih serija ("Zakon!", "Bitange i princeze"), po novome i vijećnik (!), samoprozvani hibrid introverta i bećara, a mi bismo rekli i prekrasno začudan ilustrator. Sve u svemu, da ga nema, bilo bi ga prokleto teško izmisliti. Pravi (pop)fenomen od čovjeka!

Irena Žilić - od devet do pet biologinja, a van radnog vremena kantautorica iza koje su dva hvaljena albuma i jedan EP ("Haze", "Travelling", "Days of Innocence"). Od prve četiri pjesme koje je izbacila na EP-u "Days of Innocence" bilo je jasno da je riječ o puno više od tek još jedne djevojke s gitarom, a ako je itko i imao ikakve dvojbe oko toga, razbila ih je u komadiće moćnim posljednjim albumom. Djeluje kao krhka djevojka s gitarom, ali zvuči kao nezaustavljiva sila.

Gabrijela Ivanov - glavna urednica portala Vox Feminae, suosnivačica K-zone, prvoborkinja rodne ravnopravnosti u Hrvata, koautorica društvene igre "Strašne žene", sve u svemu, jedna od naših najstrašnijih žena. Dodatne bodove dobiva jer je, sad već davnih dana, jednom od nas dvoje iz "Slušaj me" otkrila voljeni Hefner.

Morana Zibar - lovkinja, prevoditeljica, kolumnistica, gurmanka, ljubiteljima vinske kapljice poznata i kao sestra Maceracija. I oni koji uzmu nižu ponudu znaju da joj je glava puna svakojakih informacija, a nama će reći kojih joj je nota srce puno. 

Dražen Smaranduj - važan kotačić prve petorke Pot liste, jedan od osnivača tog genijalnog iako trenutačno hibernirajućeg portala. Glazbeni kritičar sa srcem na rukavu, nikad opterećen strahom da će pokazati previše emocija kada je muzika u pitanju. Svojevremeno je radio fantastične koncertne fotografije, ali trenutačno je na maloj pauzi od te strasti jer mu većinu vremena konzumira karijera u marketingu, obiteljski život, branje šparoga i istraživanje tajne veze između Istrijana i Rumunja.

Ante Zlatko Stolica - u narodu najpoznatiji kao scenarist i glavni glumac nagrađivanog filma "Kratki izlet", a među kužerima kao autor prekrasnog bloga "Stvari" i divnih mikropriča na Booksinom portalu. Ovaj senzibilni, tankoćutni mladić beskrajno je zaljubljen u glazbu, a s riječima se već itekako dokazao - dobitna kombinacija za "Slušaj me".

Večer moderira Andrija Škare.
Ulaz je u 20:00h, a početak pola sata kasnije.
Upad je besplatan!

slušaj me