Play@KSET: Bolonjska tragedija

KSET će u nedjelju, 20. svibnja ugostiti Gastritist theatar, glumačku skupinu FFZG-a, koja će nam ovom prilikom izvesti predstavu pod nazivom "Bolonjska tragedija". Ulaz je besplatan!

Predstava o suvremenom tragičnom junaku koji ne može pobjeći od svoje sudbine i – zloglasnog administrativnog sustava. Imamo kor! Nudimo katarzu! A bit će i dobre glazbe.

Prisjela vam je Bolonja? Vjerujte, i nama. Ne mislimo dakako na grad, već na bliski nam studentski sustav. Tragedija na studentski način, sa suvremenim tragičnim junakom, korom, i tragičnim činom! Pripremite se, ponesite maramice; tragedija počinje.

Amaterska predstava dramske sekcije KSFF-a „Bolonjska tragedija“ objedinjuje klasične kazališne forme (antički izraz i Shakespeare-ove elemente) sa suvremenom tematikom i tekstom. Tema predstave je bliska svim studentima, te propituje studentski sustav kao takav i svakodnevne probleme s kojima se svi njegovi pripadnici susreću. Projekt je realiziran od strane nekolicine studenata FFZG-a, svih od reda različitih smjerova i odsjeka uz pomoć vanjskih suradnika, studenata Sveučilišta u Zagrebu.

Glume:

Karla Katić – Protagonist

Buga Kranželić – Dora / Glasnik

Antonela Tošić – Vođa kora / Moira 3

Laura Vuksan – Tiresija / Kor 2 / Moira 2

Kristina Grubiša – Stjepan / Kor 1 / Prodekan / Moira 1

Veronika Štefanko, Ana Miljanić – članovi kora

 

Mavro Matasović – scenarij

Kristina Grubiša - režija

Nikola Krgović – glazba

Mladen Klarić – svjetlo

Laura Vuksan – dizajn plakata

Klara Šoštarić i Laura Stojkoski – scenografija

Juraj Belošević i Daro Čečuk - razmještaj scenografije

 

Gastritis theatar je studentska inicijativa otvorena svim studentima Filozofskog fakulteta u Zagrebu željnima stvarati vlastite projekte i kreativne zamisli.

predstava