ZEZ Festival: Predavanja, radionica, projekcija filma i slušaonica


Na petom danu ZEZ festivala, u petak 20.4., očekuju nas predavanjaprojekcija filma i slušaonica te radionica koju će održati Tin Dožić.

 

PREDAVANJA

Zvuk u mozgu  13:00 h

21. stoljeće je proglašeno stoljećem uma, novi tehnološki napreci omogućavaju nam da istražujemo um u detalje kakve još nikad nismo. Sve što čujemo oko sebe mora proći kroz mozak prije nego toga postanemo svjesni. Više o auditornoj percepciji reći će nam Nikola Prpić iz Studentske sekcije za neuroznanost Sveučilišta u Zagrebu, organizatora sličnih predavanja u KSET-u poput “Modeliranje mozga i umjetne inteligencije”.

ZEZ - Zelena energetska zadruga 15:00 h

Predavanje o crowdfundingu i nadolazećoj kampanji za solarnu elektranu koja će se financirati od strane građana u Križevcima.

  

RADIONICA: DIY SNIMAČ ELEKTROMAGNETSKIH VALOVA (1. DAN)

Voditelj: Tin Dožić

Petak 20.4. i Subota 21.4., 11:00-19:00 h

Trajanje: 2 dana po 6-8h

Donacija za trošak materijala: 60kn

Tin Dožić će u petak i subotu održati dvodnevnu radionicu na kojoj bi polaznici/ce izrađivali vlastiti uređaj za ozvučivanje elektromagnetskog zračenja. Takav uređaj može ozvučiti nečujne šumove i apstraktne tonove koje emitiraju razni elektronički uređaji. Tako se primjerice mogu čuti unutrašnji procesi rada laptopa, mobitela, punjača za struju, bežičnih miševa, modema, mikrovalnih pećnica, malih kućanskih aparata, ali i uređaja u javnom prostoru kao što su razvodne kutije za struju, semafori, razne žarulje, električne reklame i sl.

Polaznici/ce izrađuju sami svoje pojačalo i mikrofon te na kraju radionice odnose čitav proizvod sa sobom. Svi materijali su pripremljeni za polaznike/ce, oni samo moraju donijeti svoju kutiju u koju će taj elektronički sklop ugraditi – tako svatko odlazi kući s jedinstvenim uređajem. Može biti zanimljiv glazbenicima/ama, kako eksperimentalnim tako i konvencionalnim, šumovi se mogu koristiti kao layeri ili samplovi u glazbu, umjetnicima/ama, hakerima/icama, entuzijastima/cama.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je pokriti troškove materijala u vrijednosti od 60 kn.

Broj polaznika je ograničen! Prijaviti se možeš na zez@kset.org.

 

PROJEKCIJA FILMA "KUSO"

Petak, 20.4., 20:00 h

U petak u 20 h gledamo projekciju filma koji definitivno nije za svakoga. Prvi dugometražni redateljski pothvat eksperimentalnog glazbenog producenta Flying Lotusa, napisan uz pomoć Davida Firtha (Salad Fingers) je  groteskna horor-komedija o postapokaliptičnom Los Angelesu, uništenom i desetkovanom paklenim potresom. Unakaženi preživjeli prolaze nadrealistične i agresivno “odvratne” situacije pojačane shizofrenim animacijama. Upozoravamo da je sadržaj filma izrazito uznemirujuć, pa nek’ izdrži tko može. Kao blaga utjeha, tu je izvrsni soundtrack (FlyLo, Aphex Twin, Busdriver, Thundercat, Kamasi…).

Ova projekcija održava se isključivo u kulturne i edukativne svrhe te se kao takva ne naplaćuje.

 

SLUŠAONICA

Petak, 20.4., 21:30 h

Nakon uznemirujućeg filma, nastavljamo s nešto ugodnijim, iako i dalje neobičnim dijelom lika i djela Flying Lotusa: njegovim labelom Brainfeeder. Izdavačka kuća bazirana u Los Angelesu već deset godina je dom pomaknutim elektronskim i hip hop glazbenicima, a s obzirom na to da smo rijetke od njih imali prilike čuti u našim krajevima, ZEZ vam daruje druženje uz slušaonicu njegovih izvođača i sličnih LA beatmakera:

FlyLo / Captain Murphy, Thundercat, Kamasi Washington, Mr. Oizo, Iglooghost, The Gaslamp Killer, Lapalux, Daedelus, DJ Paypal, Lorn, MONO/POLY, Tokimonsta…

 

 

Na ZEZ festivalu, festivalu eksperimentalnog zvuka, od 16. do 22. travnja, stvarat ćemo i slušati glazbu te pokušati otkriti do čega sve može dovesti zezanje s formom, dinamikom i zvukom. Uz koncerte i Izložbu zvuka održavat će se i radionice, predavanja, projekcije...

Festivalske ulaznice možete nabaviti za 140 kn do 25.3., a zatim će koštati 160 kn. Sve ulaznice možete kupiti u KSET-u (Unska 3) i Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

 

Slušaj drugačije!

zez festival, eksperimentalna glazba