Voland Le Mat + Gordana Marković

Njegov „Svijet tišine“ tjera vas da zaronite duboko u svoju nutrinu, kad kaže „Nije fer“ spremno kimnete glavom i zaljuljate se u ritmu, a za njegov „Nigredo“ ne treba vam prijevod – jednostavno ga osjećate. On je Voland Le Mat i nastupit će u KSET-u u petak, 23. veljače.

Od „Faustopojki“ je prošlo već punih 9 godina, pauza je trajala predugo i, srećom, prekinuta je točno onda kada je Momir Oljača, kantautor koji na potrebnoj distanci drži 'đavla i ludu', pronašao nove riječi koje će pretočiti u stihove. A publika na svakom njegovom nastupu te stihove upija kao da ih čuje po prvi puta.

Voland Le Mat – „Nigredo“

Uz stalnog suradnika Velimira Grujića na gitari, Momiru su se sredinom prošle godine pridružili Ante Prgin Surka na bubnju i Antonino Šimić na basu, a sjajna je vijest da će u KSET-u za klavijaturama sjediti Ivan Arnold, klavijaturist iz prve postave Voland Le Mata koji je Faustopojkama dao prepoznatljiv pečat i bez kojega, prema Momirovom priznanju, taj album ne bi bio to što jest.

Uoči koncerta Voland Le Mat objavit će novu pjesmu koja će u KSET-u biti premijerno izvedena.

Kao predizvođačica nastupit će Gordana Marković, kantautorica iz Zagreba koju publika poznaje kao pjevačicu bendu Auguste. Gordana je pažnju privukla nastupajući u drugoj sezoni HRT-ove emisije „A Strana“, a u KSET-u publika će po prvi puta moći čuti njene autorske pjesme, u pratnji Dominka Lučića na klavijaturama i Martine Pustički na violi.

Gordana Marković – „Sve smo mogli mi“

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna možete kupiti u KSET-u i u Dirty Old Shopu. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 40 kuna.

koncert