CBGB

Nakon proslave Nove godine na kojoj ćemo svi donijeti nove i revolucionarne odluke kojih se nećemo pridržavati dobro je znati da se neke stvari, poput slušaona koje nam donosi Disco sekcija KSET-a, ipak ne trebaju mijenjati! Tako prvu slušaonu u 2018. godini otvaramo 10. siječnja i to prisjećanjem na kultni njujorški klub koji nosi titulu doma underground rocka i mjesta s najodvratnijim toaletima – CBGB!

O neosporno ogromnom utjecaju kluba, od njegova osnutka 1973. godine kada se počeo razvijati američki punk, kroz new wave sredinom 70-ih i njujorškog hardcorea u 80-ima pa sve do zatvaranja, svjedoči popis izvođača koji su bili dovoljno ludi da stanu na njegov sitni stage i to pred rulju podivljalih degenerika te prljave rupčage u srcu Manhattana. Mnogi od njih stali su na taj stage kao potpuno nepoznat bend da bi kroz godine zaslužili status legenda koje nose i danas, a koje ćemo i ovom prilikom slušati u samo tri godine mlađem i neusporedivo čišćem KSET-u:

Bad Brains, Blondie, The Cramps, The Damned, Dead Boys, Devo, Heartbreakers, Joan Jett and the Blackhearts, Misfits, New York Dolls, Patti Smith Group, The Police, Ramones, Richard Hell & the Voidoids, Talking Heads, Television,...

Početak: 20:00 h

Upad: 5 kn (10 kn za ljude s Ramones majicom iz H&M-a)

slušaonica, cbgb, disco sekcija