Krešo Bengalka + Geralt iz Rivije

Krešo Bengalka u sklopu svoje regionalne turneje posjetit će zagrebački KSET u petak, 17.11.2017.!

Ime Krešo Bengalka zasigurno ne treba predstavljati onima koji su ikad izgovorili riječ "slušam" i "rap" u istoj rečenici. Ako ste pak dio onih koji ne prate toliko domaću rap scenu i ne znaju koliko je trenutno jaka hrvatska hip hop zajednica, Krešo je institucija tvrdoće, njegove pjesme se lajkaju prije nego se poslušaju, a njegovi spotovi se gledaju ispod deke s triput zaključanim bravama. Za njega je ugledni časopis Pitchfork nedavno napisao: "Pennywise je naspram Kreše Bengalke poput Ronald McDonalda."

Krešo Bengalka - Šta ćeš?

Nakon odlične pjesme "Šta ćeš?" koja je već sad premašila 440k pregleda, objavljuje treći singl Nokturno kao najavu svog drugog albuma "Split Zoo" koji izlazi u veljači iduće godine. Krešo tako nastavlja s postavljanjem pravila ove rap igre, još od izlaska prvog foldera, te ruši rekorde, a u prilog tome govori i činjenica da je najnoviji spot pogledan 100k puta u samo tjedan dana. Brojke koje mnogi domaći glazbenici ne dostižu niti u prvih godinu dana Krešo obori ko prvo misto u Radošiću.

Krešo Bengalka - Nokturno

Dakle očekujemo 2 sata lomljenja vratova, album Finale, pregršt već znanih hitova ostalih Krešinih projekata (Kiša metaka, Krešo i Žuvi), kao i prvo testiranje "Šta ćeš" & "Nokturno" na klupskom razglasu. Šta ćeš kad ti pustimo Krešu u klubu nego plakat.

Kreši se kao support priključuje Geralt iz Rivije! Geralt Iz Rivije aka Richard G.I.R je MC koji je na području Balkana istoimenog glumca poslao u zaborav i isprofilirao se kao jedan od najboljih repera novije generacije.

Tko se nakon EP-ova Zagreb je Atlanta ili RAWno iz Rivije sjeća filmova kao što su Zgodna žena ili Odbjegla nevjesta? U krugovima prepoznat kao talentirani liričar vrstan u igrama riječi na razini Tina Ujevića ili Tedyja Spalata. Od pretvrdog spota za pjesmu „Lavabo“ kojeg je Ivo Sivo iz Dječaka jednom shareao na svom Facebook accountu do new school hita “Živim po svoem“ koji je već prešao 100k pregleda, GIR je stihoklepac koji udara svestrano, svježe i kvalitetno.

Karte su se mogle po pretprodajnoj cijeni od 40 kn kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, a s obzirom da su rasprodane - neće ih biti na ulazu!

 

koncert, rap