ZEZ x TRIK: Shabazz Palaces (Seattle, US)

Trikovi i klišeji i Zavod za eksperimentalni zvuk 18. listopada u KSET premijerno dovode eksperimentalni hip-hop duo Shabazz Palaces!

Shabazz Palaces su američki eksperimentalni jazz/hip-hop duo iz Seattlea. Izdaju za legendarni Sub Pop Records, a duo čine Ishmael Butler a.k.a. Palaceer Lazaro, član kultne jazz/rap grupe Digable Planets, i multi-instrumentalist Tendai Baba Maraire. Njihovo afro sci-fi stvaralaštvo kali se i kao dio umjetničkog kolektiva astralnih putnika Black Constellation. Pomaknuti zvuk servirali su i u prikladnom društvu Flying Lotusa, Thundercata, Juliana Casablancasa, Battlesa…

Iza sebe ima četiri kritički odlično prihvaćena albuma: "Black Up"(2011.), "Lese Majesty" (2014.), "Quazarz: Born on a Gangster Star" (2017.) i "Quazarz vs. The Jealous Machines" (2017.). Aktualna dva albuma „monozigotsko“ su izdanje na temu ljudskog odnosa s uređajima kroz oči Quazarza, vanzemaljskog bića u dodiru s civilizacijom Amurderce. „Born on a Gangster Star“ pokazuje svježi lo-fi pop senzibilitet, dok je bratski album više okrenut slobodnoj formi, spoken wordu i razlivenim beatovima.

Ovi šamani žive u svijetu koji formu ne poznaje i gdje disonatni tonovi grade apstraktnu zvučnu sliku koja vas u jednom momentu umiruje, a u drugom već agresivno napada. Pokušat ćemo se othrvati simboličkom rasapu stvarnosti kakvu poznajemo odlaskom na Quazarz! Putovanje će biti zajebano i neponovljivo.

“And so we shine a light on the fake.”

"Welcome To Quazarz"

https://www.youtube.com/watch?v=URVpPq9KKlM

"Are You... Can You... Were You? (Felt)"

https://www.youtube.com/watch?v=bUEXhQEtMTk

"Forerunner Foray"

https://www.youtube.com/watch?v=zNXxd3yYDaM

"Motion Sickness"

https://www.youtube.com/watch?v=a_bqk0uaXNo

Bandcamp

https://shabazzpalaces.bandcamp.com/

Bojan Stilin za Tportal.hr o njihovom koncertu u Kino Šiška prije dvije godine:

"Ovakva spontanost utjecala je i na više stotina prisutnih, nabijenih i stisnutih uz Shabazzovu instrumentalnu skalameriju isturenu u prednji dio stejdža, pa je atmosfera gotovo dva sata bila na ivici kuhanja. Proključalo je na zaključnoj 'An Echo from the Hosts that Professes Infinitum', koja je na najljepši način sublimirala koncert – od glasnog preko plesnog do tihog. "

http://bit.ly/2wm5gGI

"Quazarz: Born on a Gangster Star" / "Quazarz vs. The Jealous Machines"

Pitchfork http://bit.ly/2tpT5YH

Drowned in Sound http://bit.ly/2v45EWi

The A.V. Club http://bit.ly/2vV4cGQ

"Black Up"

Pitchfork http://bit.ly/2fWcomn

The Guardian http://bit.ly/2x42K5e

"Lese Majesty"

Pitchfork http://bit.ly/1AqbBuz

Consequence of Sound http://bit.ly/2fWkdIH

Ulaznice za koncert moći će se nabaviti u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 75 kn, a na ulazu će koštati 90 kn. Ulaz se otvara u 20h, a detalji o satnici i početku pretprodaje bit će objavljeni na Facebook eventu.

Program je djelomično financiran od strane HDS ZAMP-a i Ministarstva kulture.

kset, zez, jazz, hip-hop