Ljetno kino - Večer iznenađenja

KSET s ponosom predstavlja 6. Ljetno kino KSET, ove godine u kasnijem i pomalo jesenskom izdanju!

Stoga ove godine nećemo biti na otvorenom već ćemo projekcije puštati na prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) u dvorani D2 do koje se lako može doći ulazom s Vukovarske (bit će i putokaza).

Za ovu godinu smo pripremili selekciju 10 treš uradaka s domaće i svjetske scene! Kao i dosadašnjih godina, projekcije će se održavati pet uzastopnih dana u večernjim satima, a počinjemo s večeri iznenađenja (ni mi još ne znamo što ćemo pustiti). Kino ćemo kao i prethodnih godina zatvoriti kraljevima treša, filmovima The Room i Kalvarija.

Raspored:

Četvrtak 21.9. : Večer iznenađenja

Početak u 20 h.

Petak 22.9. : Večer loših 'loših' filmova

20 h - Birdemic: Shock and terror (2010) - Film Birdemic redatelja Jamesa Nguyena jedan je od poznatijih treš uradaka na treš sceni. Uz lošu glumu, besmislene scene i jako loš CGI ovaj film ne ostavlja puno prostora kvalitetnoj kinematografiji te je time i zaslužio počasno mjesto u treš krugovima.

22 h - Manos: The hands of fate (1966) - Redatelj Harold P. Warren ovim svojim uratkom postiže upravo ono što nije htio -> lavine smijeha koje uzrokuje hororac. Ne samo da cijeli film ne uspijeva održati horor atmosferu već se gledatelj većinu vremena pita radi li se o lošoj ideji ili lošoj izvedbi. Možda oboje? Plus za chick fight.

Subota 23.9. : Večer treš superheroja

20 h - Flash Gordon (1980) - Flash Gordon redatelja Mikea Hodgesa priča romantičnu i avanturističku priču jednog popularnog igrača američkog nogometa koji je igrom slučaja završio u intergalaktičkim sporovima. Treš. Totalni. CGI je užitak.

22 h - The Toxic Avenger (1984) - Tinejdžer koji postane superheroj. Poznato? E pa ne i u režiji Michaela Herza i Lloyda Kaufmana (Samuel Weil). Rijetko se jedan superheroj zatekne u hororcu. I to tamo gdje je netko odlučio eksperimentirati scenama slikovitih vanjskih ozljeda. I puno loše krvi.

Nedjelja 24.9. : Večer fiktivnih stvorenja

20 h - Troll 2 (1990) - Čini se da je redatelj Claudio Fragasso (Drake Floyd) popularnost određenih dječjih filmova odlučio neprimjereno proslaviti svojom verzijom filma za djecu. Ukratko: duh pokojnog djeda spašava unuka i njegovu obitelj od zlih stvorenja. Loša ideja. Loša izvedba. Predbilježeno za Ljetno kino.

22 h - Plan 9 from outer space (1959) - Vanzemaljci kradu mrtvace. Koji stvore nove mrtvace. Koje oni opet kradu. Samo svježa roba prolazi. Ne pomaže ni činjenica da su oživljeni mrtvaci svi na svoj način okarakterizirani. Zašto, Edwarde, zašto?

Ponedjeljak 25.9. : Večer kraljeva treša

20 h - The Room (2003)

22 h - Kalvarija (1996)

Ništa dodatno za ovaj dvojac. Vrh vrhova!

Ulaz otvaramo pola sata prije prve projekcije. Moguće su i pretprojekcije koje ćemo najaviti na dan projekcija.

S obzirom na to da se kino održava na prostoru fakulteta, ako ponesete vlastite grickalice ili pića, pokušajte ostaviti prostor uredan za sobom.

Većina filmova nije primjerena za mlađu publiku.

Projekcije se projiciraju isključivo u edukativne svrhe i kao takve nisu temelj nikakvog kapitalnog prihoda, već služe samo i jedino proširivanju filmskog znanja šire i uže akademske javnosti te se, kao takve, ne naplaćuju.

Dakle, upad za dž.

projekcije, kino, film