We Lost The Sea + Meniscus + Dumbsaint

7. lipnja KSET će ugostiti australsku prog rock mašinu We Lost The Sea. Njihov zvuk obilježavaju distorzirane gitare kombinirane sa post-rock atmosferom i melodijom velikog, zatamnjenog prostora. 

2010. izbacuju svoj prvi album 'Crimea', 2012. dolazi do promjene u postavi, a kasnije iste godine kreću na turneju sa Rosettom (SAD) svirajući popriličan broj uspješnih koncerata te pritom promovirajući novi album 'The Quietest Place On Earth'. Ova turneja sa Rosettom uvrštena je kao najbolja australska izvedba u časopisu Drum Media te godine.

Nakon teške 2013. godine, We Lost The Sea se u 2014. vraćaju radu na trećem albumu pod nazivom 'Departure Songs' koji biva izdan 2015. godine, a kojeg ćemo imati prilike čuti i u KSETu!

YT: https://www.youtube.com/watch?v=ClSWxwwUYkw
FB: https://www.facebook.com/welostthesea/

Kao predgrupa pridružit će im se bend Meniscus. Sunarodnjačka četvorka koja iza sebe ima dva albuma 'Absence of I' EP (2007) i 'War of Currents' (2011) svira instrumentalni post rock spajajući ga sa ambijentalnim i elektronskim zvukovima.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=wCJ9lfPJzKs
FB: https://www.facebook.com/meniscusband/
 
Podršku im pruža i bend Dumbsaint, instrumentalni rock bend iz Sydneya koji spaja filmsku glazbu s originalnim, usklađenim i narativnim filmskim projekcijama te stvaraju snažno audiovizualno iskustvo. Tijekom svoje karijere pozornicu su djelili sa bendovima kao što su Katatonia, Russian Circles, The Contortionist. Njihov drugi album Panorama, in ten pieces kombiniran je s filmom kroz koji se proteže glazba cijelog albuma. Kasne 2016. album i film Panorama uvršteni su u Australsku Nacionalnu Arhivu Filma i Zvuka.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=YA6lb4IXs04
FB: https://www.facebook.com/dumbsaint/


Ulaz se otvara u 20:00h, a koncert počinje u 20:10h.
 
Karte su u pretprodaji po cijeni od 30 kuna, a mogu se kupiti u KSET-u i Dirty Old Empire (Tratinska 18). Na dan koncerta cijena karte iznosit će 40 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn)
koncert, prog, rock