Nellcote (promocija EP-a "Surrender") + don_t go

Zagrebački bend Nellcote na sceni je od 2010. godine kada su Vinko Ergotić (vokal, gitara) i Lovro Boljat (gitara) kao akustični duo na sebe skrenuli pažnju svojom folk blues melankolijom. Uslijedili su singlovi „Hold On“ i „She Said“ i u kratkom roku dvojac je privukao publiku i kritiku. Jedan od najperspektivnijih bendova ovog žanra u nas do sada je nizao singlove, ali i postave koje su glazbu Nellcotea izvodile na pozornici.

Nastupali su u svim većim klubovima, a imaju i festivalskog iskustva s pozornica INmusica, Terranea i Indirekta. Nakon kraćeg razdoblja traganja za izgubljnim dušama u kojem su nastajale nove pjesme, krajem 2016. Nellcote se publici vraća singlom „If Only They Could“. Početkom ove godine bendu se pridužuju Lana Filipin (bas, back vokal) i Damir Trputec (bubanj) i Nellcote je konačno spreman objaviti svoje prvo EP izdanje „Surrender“. On nastaje u intimi sobe i donosi atmosferu svih onih skrivenih stanja svake duše, a u live izvedbi sve se emocije očitavaju glasno i bez srama.

Izlazak očekujemo u tjednu prije koncertne promocije pa će svirka u KSET-u biti i live premijera pjesama koje će se naći na izdanju prvijencu, ali i prvi veliki koncert u punoj bendovskoj postavi. 
Uskoro se očekuje i izlazak singla „Life“ koji će najaviti EP „Surrender“. Uz Nellcote se u KSET-u 23. svibnja možete samo predati sanjivom blues folku!

If Only They Could: https://youtu.be/VwgFvF7gJ0c
She Said: https://youtu.be/CajlD0UCAoM 
Hold On: https://youtu.be/i50kmfGjHyw
Autumn Blues: https://youtu.be/hviVsmwfh1M

Prije Nellcotea nastupit će austrijsko-hrvatska glazbena kombinacija don_t go. Nina Jukić (vokal, synth, klavir) i Alexander Forstner (gitara, bubanj, elektronika) prošle su godine objavili EP „Dark Country“ kojim su se konačno probili i do Hrvatske. 
Iako uglavnom nastupaju u Austriji, hrvatska publika imala ih je prilike čuti prošle godine u Muzičkom salonu SC-a te u Varaždinu u sklopu ŠUŠ Microfesta. Izričaj don_t go kreće se između melankoličnih melodija, zaraznog groovea i Nininog emocionalnog vokala. Korištenjem live loopinga, izbjegavanjem upotrebe laptopa na koncertima te minimaliziranjem predprogramiranja, Nina i Alexander grade bogate teksture s kompleksnim vokalnim i instrumentalnim slojevima.

Dark Country: https://youtu.be/DrE7u7IDx-4
Home: https://youtu.be/SgfbpdL9QBI
Maybe We're Just Getting Younger: https://youtu.be/YQMXTaYZsmI

Karte su u prodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 20kn prije koncerta, dok će na ulazu koštati 30kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn). Šank radi do ponoći.

koncert, blues, folk