TechTalk: "24sata.hr: Behind the scenes"

Želiš vidjeti kako je raditi na najvećem web portalu u Hrvatskoj? Dođi na prezentaciju tima koji razvija i održava najveće informativne portale u državi. Saznaj koje se sve tehnologije koriste za razvoj i kakva je infrastruktura portala kojeg dnevno posjete stotine tisuća korisnika. A nakon toga, ako te zanima praktična primjena strojnog učenja, moći ćeš doznati kako smo izradili sustav vizualnog pretraživanja oglasnika.

Predavači: Ivan Borko, Hajrudin Ćoralić, Vjekoslav Giacometti i Ines Jelovac

Ivan Borko radi na infrastrukturi za strojno učenje u Syrijinom Data Science timu. Strastveni biciklist i bivši član KSET-a spaja neurone, a ni shiftanje bitova nije mu strano.

Hajrudin Ćoralić je svoju karijeru u Styriji započeo dok je još bio P.I.J.A.N.D.U.R.A. u KSET-u. Radi kao backend developer, ali dobro mu ide i pisanje aplikacija u JavaScriptu. Jako voli pričati i podijeliti sve što misli sa svojim kolegama.

Vjekoslav Giacometti trenutno radi kao devops u Styrijinom Data Science odjelu i pazi da nasi servisi ne odgovaraju gluposti klijentima. Voli linux i pivu, a mozete ga pronaci u KSETu za sankom.

Ines Jelovac je vrsna Python/Django developerka. Vrlo je stroga pa stoga ne dopušta niti jednoj liniji koda da prođe nedokumentirana ili netestirana. Bilo koji status kod koji počinje s odličnom ocjenom smatra vlastitim neuspjehom.

tech talk, styria