Čuješ?! finalna večer: DrBonito, Quentin, Kočnica

Došli smo do finalne večeri treće sezone programa namijenjenog neovisnim bendovima Čuješ?! koja će se održati 9.5. u KSET-u. U četiri večeri poslušali smo 12 mladih bendova, a svaki od njih bio je zanimljiv i poseban na svoj način i nije nam bio nimalo lak zadatak izabrati finaliste. Međutim, što se mora najteže je i tako je Čuješ?! žiri za veliko finale odabrao Kočnicu, Quentin i DrBonito koji će se boriti za nastup na ovogodišnjoj Brucošijada FER-a.

Bendovi koji su se po njihovom mišljenju najviše iskazali u području kreativnosti, raznovrsnosti i scenskog nastupa. Još jednom, evo nekoliko rečenica o njima: 

Kočnica je zagrebački funk-rap-rock sastav iz Zapruđa koji je osnovan krajem 2016. godine. Za sebe kažu da su im energični nastupi i zabava na prvom mjestu te se iznimno trude prenijeti to na publiku. Prvi singl iz vlastite produkcije, pod imenom „Spleen parizera“, izbacuju uz pomoć Sirka iz studija „136 records“. Ime im je simbolično nadjenuo Target iz legendarne rap skupine Tram 11 prilikom slušanja njihove glazbe. Trenutno rade na novom autorskom materijalu i live svirkama gdje stignu.

Quentin je instrumentalni bend koji je nastao u ljeto 2014. na području Ivanić-Grada. Postava od nastanka benda nije mijenjana i osim više manje standardne ofenzive (bas,bubanj,gitara,gitara) imaju i svog tehničara. Kombiniraju više žanrova odjednom među kojima se mogu naći stoner, surf, post-punk, psychedelic rock, noise te još mnogo drugih. Ne ograničavaju se te uvijek rade nešto novo. Nedavno su izbacili EP prvijenac nazvan „100“ i sve studijske snimke su snimane live kako bi prenijeli energiju live koncerta.

DrBonito je također instrumentalni bend koji je nastao u Zagrebu u jesen 2014. Bend čine gitarist,basist,bubnjar i tonac/FX. Kao i gore opisani Quentin, njihov stil glazbe je transžanrovski i inspiraciju crpe slušajući glazbu koja vremenski ide od pećinskog čovjeka do zadnjeg isprtka robota. Na YouTubeu možete pronaći njihov EP "Recording Session" kojeg su snimili u garaži, a trenutno rade na postprodukciji albuma koji je sniman u puno boljim uvjetima od garaže. Od bitnijih koncerata na kojima su nastupali mogu spomenuti Good Vibrations u Vintageu te nastup u KSET-u kao predgrupa bendu Metak za Zlikovca. 

Ulaznicu za koncert možete nabaviti na ulazu u KSET na dan koncerta po cijeni od 10 kn do 22:30, dok nakon 22:30 ulaz košta 15 kn. 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

koncert, čuješ?!