Od baroka do rocka: Stanislav Muškinja - solo koncert

Program je zamišljen kao kombinacija kratkog predavanja o udaraljkama i putevima kojima se dolazi do statusa uspješnog udaraljkaša, te koncerta kojim će se prezentirati raspon instrumenata i opcija u udaraljkaškom svijetu. Naziv koncertnog programa “Od baroka do rocka” govori dovoljno sam za sebe!

Nešto malo i o izvođaču:

Stanislav Muškinja započinje svoju glazbenu karijeru 1995. godine glazbenom naobrazbom na privatnim satovima bubnjeva kod Tihomira Vondre. Od tada pa do danas se može pohvaliti popriličnom dozom priznanja, sudjelovanja u raznim orkestrima i zborovima, te kao član brojnih autorskih i cover bendova. Diplomirao je na Akademiji kod prof. Igora Lešnika, svirao (ili svira) u bendovima Forlorn Legacy, Seven That Spells, Eigenschaft, Acoustic Project, Kajtebriga te je često svirao u Simfonijskom orkestru HRT-a, Varaždinskim, Riječkim i Hrvatskim komornim orkestrima. Kao član ansambla BiNg Bang sudjeluje i osvaja nagradu na međunarodnoj konvenciji u organizaciji Percussive Arts Society te je sa istim primio i nagradu Ivo Vuljević i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Surađivao je i radio sa svjetski renomiranim profesorima kao što su Jean Geofroy, Horacio „El Negro Hernandez, Jojo Mayer, John Beck, Gunther Grasmuck te mnogim drugima. 2011. godine je položio stručni ispit za profesora udaraljki, te od 2012. predaje u GŠ Varaždin. Također je uspješno surađivao kao honorarni udaraljkaš Zagrebačke filharmonije te sudjelovao na 3. međunarodna natjecanja s učenicima Glazbene škole u Varaždinu.

Obuhvatiti cijelu Stanislavovu karijeru i sažeti je u nekoliko rečenica nije lagan posao, ali najbolje je da se uvjerite sami u kvalitetu i talent koje posjeduje, 25.4. u Zagrebačkom KSET-u.

Vrata - 18:30h

Predavanje -19:00h

Koncert - 20:00h

Upad - 20 kuna

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn). 

koncert, predavanje