Auguste

Kantautorski pop duo Auguste će u petak, 21. travnja, u koncertom u KSET-u obilježiti pet godina postojanja benda te stvaranja odlične glazbe. Nakon debitantskog albuma „Sve što je nekada bilo važno“, spremaju novi album koji izlazi krajem ove godine, a upravo će na ovom koncertu s cijelim bendom po prvi put uživo zasvirati nadolazeći treći singl „Trebam malo“.

Ivana Lulić i Gordana Marković dvije su kantautorice koje pod imenom Auguste zajednički stvaraju glazbu od 2012. godine. Svoju glazbenu karijeru započele su neuobičajenim vokalnim aranžmanima uz pratnju samo jedne gitare, a okupivši prateći bend, Auguste su ušle u novu fazu autorskog stvaranja, gdje je ogoljeni pop zamijenjen bogatim glazbenim aranžmanima, no i dalje uz njihove prepoznatljive vokalne igre u kojima nimalo ne bježe od pitkog, ali ženstvenog popa.

Na prvom albumu objavljenom 2015. godine Auguste uz kantautorski pop koketiraju s jazzom, indie folkom, ali i njeguju retro izričaj. Album možete u potpunosti preslušati ovdje: https://goo.gl/4y0JDD.

Trenutno su fazi stvaranja novog albuma, koji planiraju objaviti krajem ove godine za etiketu Universal Music Hrvatska. Kao uvod u novo studijsko izdanje do sada su predstavile dva singla, s
pratećim videospotom - "Ruke" (https://Auguste.lnk.to/Ruke) i "Prosinac" (https://Auguste.lnk.to/Prosinac), dok se objava trećeg singla i spota "Trebam malo" planira uoči koncerta u KSET-u.

Auguste iza sebe imaju brojne nastupe na festivalima poput Terranea, Superuha, Ferragosta, Medvedgradskih glazbenih večeri, Špancirfesta, a prošle su godine bile nominirane za Porin u
kategoriji Novi izvođač godine. Svoju će koncertnu izvrsnost predstaviti u KSET-u, u punoj postavi koju čine: Gordana Marković i Ivana Lulić uz prateći bend - Jerka Jurina na bubnju, Mihaela Kurjančića na klavijaturama i Marka Radića na bas gitari.

FB: https://www.facebook.com/auguste.music/

IG: https://www.instagram.com/auguste.music/

YT: https://Auguste.lnk.to/AugusteVEVO i https://www.youtube.com/user/augustemusic

Web: http://www.auguste.hr/

Koncert počinje u 21:30, a karte je moguće nabaviti u KSET-u (Unska 3) od 10.4. i Dirty Old Shop-u (Tratinska 18) od 20.3. po cijeni od 25 kuna, dok će karte na dan koncerta biti 35 kuna

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn). Šank radi do ponoći.

koncert, pop